Popularna američka platforma, specijalizovana za fotografiju i inspirativne slike, upravo je objavila svoj šesti Pinterest Predicts, godišnji izveštaj o trendovima koji će obeležiti novu kalendarsku godinu.

Pinterest je najavio modne trendove za 2023.
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Na osnovu istraživanja svojih više od 400 miliona korisnika mesečno, platforma već nekoliko godina predviđa trendove u brojnim kategorijama koje bi trebalo da dožive veliki uspeh u narednih 12 meseci. U poslednjih godinu dana, 80% trendova predviđenih u izveštaju Pinterest Predicts pokazalo se tačnim, što dovoljno govori o njegovoj relevantnosti.

Y2K trendovi su i dalje u vrhu, avangarda se probija, resice se vraćaju...

Rese su modni hit za 2023. godinu.
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Među raznim trendovima koji će nastaviti da dominiraju 2023. godine, sasvim očekivano, inspirisani su trendovima s početka milenijuma. Takozvana Y2K estetika je višegodišnji hit koji se posebno dobro uhvatio među pripadnicima generacije Z okupljenim na TikToku.

Osim estetike Y2K, odeće i dodataka inspirisane futurizmom, cyber-streetwear i postapokaliptička moda uopšte mogli bi da postanu veliki trend prema mišljenju Pinteresta. 

Volani, čipka, til i drugi providni materijali postaće neizbežni na mnogim komadima, a rukovodstvo Pinteresta rese vidi kao veliki povratnički trend u 2023. godini.