Petu godinu zaredom Pinterest je objavio izveštaj u kojem predviđa trendove koji će obeležiti novu godinu, a predviđanja temelji na istraživanju navika pretraživanja svojih 400 miliona  korisnika mesečno u kategorijama kao što su dom, moda, wellness i lepota ili putovanja.

Kako navodi ova uticajna društvena mreža, i 2022. godina biće u znaku zdravlja, a određeni trendovi koji su uzeli maha u godini na zalasku nesumnjivo će biti popularni i u mesecima pred nama.

Svetle boje, već prisutne ove godine, biće na vrhuncu popularnosti te će se nastavlja njihov uticaj u novoj godini. Pinterest je primetio porast pretraživanja određenih boja, poput električno plave, od 140 posto. Pretraga za haljinama duginih boja takođe se udvostručila dok se pretraživanje haljina boje fuksije povećalo čak četiri puta.

Pidžame 

Udobnost i stil postali su usko povezani po pitanju odevanja, a trend čiju veliku popularnost Pinterest predviđa za nadolazeću godinu ide korak dalje. Ako smo već ove zime primetili povratak omraženih ugg čizmica i papuča generalno – u narednim mesecima više ćemo se fokusirati na pidžame, sli ne i bilo kakve primerke.

Pinterest je zabeležio porast pretraživanja svilenkastih spavaćica od 96 posto, predviđajući budući trend inspirisan kodeksima odevanja za spavanje, poput providnih spavaćica ili onih s dodatkom perja.

Šah print

Prema podacima Pinteresta, šah print doživjet će vrhunac popularnosti u mesecima pred nama, što potkrepljuju činjenicom da se pretraga komada tog uzorka povećala za 160 posto.

Dunja Jovanić je još tokom leta nosila pantalone s printom šahovske table.
printscreen/instagram 

Gotski stil

Pretraživanje ležerne odeće u gotičkom stilu poraslo je za 90 posto dok je pretraživanje gotičkih pidžama poraslo za 185 posto. Zahvaljujući navedenom, Pinterest je uveren u jačanje popularnosti gotičkog stila u znaku korseta, čipke, baršuna i mrežastih tkanina.

Biseri

Trend baroknog stila uzeće maha i u godini pred nama, a biseri će imati jednu od glavnih uloga na modnoj sceni.

U formi ogrlice, ukrasnih detalja na odeći ili istaknuti na omiljenim dodacima, i te kako će biti poželjni, što Pinterest zaključuje na osnovi velikog interesa za haljine s bisernim detaljima i biserne ogrlice.