Glumica Jelena Gavrilović rado je viđen gost na mnogim manifestacijama u zemlji i u inostranstvu, pa je tako pripala čast da bude domaćin "Srpsko filantropske" gala večeri u Njujorku. Slavna glumica se pojavila u svečanoj sali istorijskog zdanja „Gotham Hall” i svojim izdanjem dokazala da joj stila ne manjka.

Haljina koju je obukla sačinjen je delom od crnih kristala, a delom od moćnog tila koji uživa popularnost već sezonama.

Modni stručnjaci haljine od tila u boji kože nazivaju "gole haljine" (naked dress), a upravo takva je bila i kreacija koju je Jelena ponela na gala večeri.

Pored pomenute "gole" haljine, glumica je nosila i svečanu žutu haljinu od svetlucavog materijala koji je ovu kreaciju učinio dostojnom Holivuda.

Glumica je za obe kombinacije naglasak stavila na ekscentričan nakit, kao i šminku u cut-creas stilu, dok je frizuru menjala iz visoke punđe u glamurozne talase na stranu.

Događaj organizovan u Njujorku je u cilju prikupljanja donacija za srpske studente. U okviru programa Fondacije Studenica prikupljeno je više od 85.000 dolara, a do sada je, kako je i sama Jelena napisala, Fondacija Studenica prikupljanjem sredstava pomogla obrazovanje preko 2.000 studenata.