Kada je reč o dobrom stilu, Francuskinje su te koje suvereno drže "tron". One će pažljivo izabrati svaki detalj kako bi njihov outfit delovao stylish i chic, te je logično da se na njihovom modnom radaru pojedini trendovi ne nalaze, ma koliko da su popularni.

Iako su smele i odvažne sa svojim odevnim komadima, koji su sa jedne strane izbalansirani elegantnim krojevima i neutralnim paletama, a sa druge strane se i te kako se poigravaju eklektičnim momentima, neke od najpoznatijih francuskih trendseterki otkrile su šta je to što se ove jeseni neće naći u njihovom garderoberu, ali i šta je ono čemu se posebno raduju.

Da li ste saglasni sa njihovim izborima ili ne, u potpunosti zavisi od vas - jer ne postoji ispravno ili pogrešno kada je reč o komibnovanju odeće, ali je zanimljivo videti čemu gravitiraju modni tipovi kada su u pitanju trenutni jesenji aktuelni trendovi.

OUT: Odeća sa logotipima

IN: Suptilniji komadi

Trendseterka Tamara Mory ističe da većina Francuskinja ne voli odeću sa izraženim logotipima, te da naginju brendovima koji ih diskretno ističu, jer tako komadi deluju luksuznije.

OUT: School girl outfiti

IN: jarke ili pastelne boje

Influenserka Anne-Victoire Lefevre kaže da su na listi veliko no-no i outfiti inspirisani školskom uniformom. "Iako nosim komade poput pletenih prsluka i plisiranih suknji, neću se baviti trendom "školaraca" koji je aktuelan na pistama jer ne izgleda kao da je namenjen za odrasle. Umesto toga, svoje kombinacije ću učiniti zabavnijim pastelnim nijansama", rekla je.

OUT: Gumene čizme

IN: Moderni, klasični modeli čizama

Influenserka Franny kaže da gumene čizme nisu njen "cup of tea". "Ove sezone zaista želim da investiram u par čizama koje će biti podobne i za kišu ali koje su modernije kako bih mogla da ih lakše kombinujem sa svojim outfitima", kaže trendseterka.

"Veoma sam konkretna kakve čizme želim, te ću sigurno izbegavati chunky obuću, kakve ima Bottega Veneta, a pre ću birati klasičnije modele", kaže Franny.

OUT: Gotik stil

IN: Minimalizam '90-ih

Influenserka Marissa Cox ističe da iako u svom garderoberu ima dosta komada u crnoj boji sa elementima koji mogu biti nalik gotik kulturi, ipak naginje više minimalizmu devedesetih. Par dobro skrojenih farmerica i majica bez rukava daće jednostavan a tako chic look. Te se i tokom jeseni drži starog pariskog pravila - minimalizam je uvek sjajno rešenje.

OUT: Y2K trend

IN: Luksuzna pletiva

Jedan od trendova koje Parižanke izbegavaju je i popularni Y2K u šta spadaju kasne devedesete i početak i sredina 2000. Blogerka Léna sa druge strane jedva čeka da ponese luksuzne komade od trikotaže. "Svestrani su i idealni ukoliko ste zimogrožljivi kao ja", kaže Léna i dodaje da bi od pomenutih Y2K trendova u svoj stil uvrstila samo korsete i mrežaste majice.

OUT: Barbiecore

IN: Štepane jakne

"Koliko god da želim da uvedem više boja u svoj ormar, Barbiecore trend mi je sve to odveo nekako predaleko. To je jedan od onih trendova koji vam je zabavan na drugima, ali ja lično to nikada ne bih nosila", kaže preduzetnica Mélodie. Sa druge strane ona ističe da su štepane jakne pun pogodak, te da su pravo osveženje i chic dodatak svkom outfitu.

OUT: Baletanke tokom jeseni

IN: Oversized sakoi

Većina Francuskinja obožava baletanke, ali će ona prave trendseterke ovakav tip obuće nositi tokom proleća i početkom septembra. Sada je već vreme za drugačije modele, ali ono što će uvek nositi, nevezano za temperaturu i trendove su oversized sakoi koji se savršeno uklapaju uz svu obuću.

OUT: Staromodni floralni dezeni

IN: Trench kaputi

Modna dizajnerka Loïcka Grâce kaže da su ove sezone out staromodni floralni dezeni pogotovo kada je reč o jaknama i mantilima. Umesto toga, treba težiti minimalističkom pristupu, a najbolje je izabrati klasični trench koji će se uklopiti u sve stilove oblačenja.