Sve što Francuskinje urade u sferi mode, nailazi na veliko odobravanje žena širom sveta. One su klasične, šik i uvek primereno odevene, a kako se približi jesen, njihov ormar pretvara se u jedan od onih koji želimo da ukrademo. Kao da im jesen donese neki dašak stila koji im je falio za kompletan look i wow efekat.

Bilo da je to zbog toga što im jesen konačno pruža priliku da pokažu svoje sposobnosti u stilizovanju slojevitih kombinacija, ili jer prosto njihov ležeran, klasičan look više odgovara jesenjoj paleti i vunenim modelima, ali evidentno je da ove dame briljiraju kada su u pitanju outfiti za hladne dane. Ukoliko želite da ove sezone budete nalik stajliš Parižankama, ovih 5 komada morate imati u svom garderoberu.

1. Bela košulja

Francuskinje jako cene ovaj basic komad odeće čija je mogućnost kombinovanja zaista široka. Zato se ne ograničavaju na samo jedan idealan komad već imaju po desetak belih košulja u svom ormaru.

2. Sakoi i mantili klasičnog kroja

Sako ili mantil svaku odevnu kombinaciju može da podigne na naredni nivo, a Parižanke jako dobro znaju da ništa nije tako seksi kao kombinacija kratke suknje i dugog mantila.

3. Naočare za sunce

Bez obzira na aktuelne trendove, dame sa adresom u Parizu najviše vole da nose upečatljive naočare za sunce i kada je ovaj modni dodatak u pitanju, nikada ne žale novac.

4. Cipele sa petom srednje veličine

Visoke potpetice uglavnom su neudobne dok potpuno ravne cipele neretko nisu seksi. Zato su Francuskinje našle pravu meru, pa obožavaju štikle srednje veličine koje izdužuju nogu, ali ne na uštrb udobnosti.

5. Strukturisane torbe

Klasične strukturisane torbe daju dozu elegancije svakom stajlingu, a niko ne zna da koketira sa elegancijom i ležernošću kao što to rade Parižanke.