Nedavne modne sezone jasno su dale do znanja kako je vreme uskih, skinny, modela farmerica, iza nas. Njihovo mesto zauzeli su opušteniji i udobniji krojevi koji beže popularnost nakon pandemije. Nema sumnje, široke farmerke postale su najpopularniji oblik teksasaa 2022. godine.

Farmerke širokog kroja vrlo brzo su zauzele uličnu modu, baš kao i Instagram feed, a kao vrlo trend look prikazani su modeli kraćih nogavica. Upravo su se modeli širokih, no kraćih nogavica, prozvanih louche farmericama pojavile na revijama jesen/zima 2021. i proleće/leto 2022. u izvedbi brojnih modnih kuća, a Celine, Chanel i Balenciaga zagovarali su široke farmerke za jesen i zimu 2021., dok su Molly Goddard, Rejina Pyo i Peter Do predstavili sveže verzije baggy farmerica.

Omiljene 'it devojke' i predvodnice trendova prošetale su široke farmerke pa se tako hejli Biber, Dua Lipa, Điđi i Bela Hadid ne odvajaju od svojih omiljenih modela koje su maštovito i individualno uklopile u prepoznatljive stajlinge.

Hejli Biber za oko zapeo prošiven model koji je uparila s dugačkim, crnim kožnim kaputom, a kao odličan kontrast našao se tu kratki beli top.

Điđi Hadid fura pak model inspirisan cargo stilom.

điđi hadid u širokim farmericama
ZapatA/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Baggy farmerice idealan su izbor za dnevni look u kombinaciji s patikama, večnom 'običnom' belom majicom i po potrebi nabacite jaknu.

Za kancelariju i malo doteraniji look kombinujte sa sakoom i vrlo trendi sling-back sandalama, a za večernji look dovoljno je dodati sandale sa štiklomi sjajni top. Stajlinzi slavnih dama u galeriju u nastavku teksta neka vam posluže kao odlična inspiracija.

screenshoot/instagram, LALO-Vasquez-Max / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Kako slavne dame nose moderne farmerice