Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI ZNATE ČEMU SLUŽI MAŠNICA NA ŽENSKIM GAĆICAMA? Nije reč o ukrasu, imala je posebnu funckiju

Autor Ana Kalpačina

Da li ste se ikad azapitali čemu služi mašna na ženskim gaćicama?

 shutterstock_1539332975.jpg Izvor: Shutterstock

Vrlo često ženske gaćice imaju malu mašnu s vrpcom pričvršćenu spreda, a odgovor zašto je to tako je iznenadio mnoge. Na društvenim mrežama se postavilo ovo pitanje i u odgovorima se pojavilo nekoliko teorija.

Povezane vesti

- Što se tiče korena tradicije, ona potiče iz dana pje nego što smo znali za elastiku, kada se donje rublje trebalo držati na mestu malom vrpcom provučenom kroz čipku s ušicama na vrhu. Mala mašna je mesto gde bi se zavezala ta vrpca, naravno spreda jer bilo najpogodnije. Dakle, njeno značenje toliko je daleko od ukrasa i ta mala mašnica služila je vitalnoj funkciji da donje rublje drži čvrsto na mestu - bio je jedan od odgovora.

 Značenje mašnice na gaćicama toliko je daleko od ukrasa - ona je služila vitalnoj funkciji da donje rublje drži čvrsto na mestu Izvor: Shutterstock

Neki su rekli da je to zato što su se žene pre ustajale jako rano, još pre izlaska sunca i oblačile su se u mraku ili uz jednu sviću. Mašnice su im olakšavale oblačenje jer su zahvaljujući njoj znale koja je strana prednja, koja zadnja.

Danas više takvi problemi ne postoje, ali se dizajn zadržao radi tradicije. Takođe, nekim ženama mašnica se danas nimalo ne sviđa i redovno je otkinu, piše Daily Star.

- Uvek sam ih smatrala pomalo besmislenim i dosadnim, a ne slatkima - bio je jedan komentar.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije