Modni svet se stalno menja, a sa njim se menjaju i naši ormari. Ono što nam svakako ide u prilog je to što su modni trendovi iz godine u godinu sve funkcionalniji, te nam za doteran izgled više nisu potrebne visoke potpetice.

Iako su trenutno u fokusu slingback cipele koje trendseterke obožavaju, kada su u pitanju funkcionalni modni trendovi, svakako su među omiljenima trendi patike.

Nema brenda visoke mode koji u svojoj ponudi nema jedan od popularnih modela patika. Dok su nekada bile isključivo namenjene sportskim događajima, danas je vidljivo nadmetanje između brendova ko će smisliti bolji model.

Tako imamo saradnju između Adidasa i Kanje Vesta i popularnih patika Yeezy za koje je postojala lista čekanja. Neki modeli su i danas večito 'rasprodati' i možda ih možete nabaviti od preprodavaca. Hype koji je zavladao popularnim patikama odnosi se ne samo na ovaj model, već i na popularne Air Jordan Nike modele koji su apsolutni hit ove sezone.

Kuće visoke mode objavile su svoje verzije patika, a 'high street' brendovi ih prate i kopiraju u stopu. Toliko su voljene zbog svoje povoljnije cene, ali i mogućnosti da se nose u raznoraznim prilikama. Kada govorimo o dnevnim kombinacijama, možemo ih zamisliti sa lepršavim haljinama u kombinaciji sa oversize blejzerom. A ovog proleća se posebno ističe outfit koji se sastoji od trenerke i popularnog mantila.

Patike su davno već prerasle svoju prvobitnu namenu sportske obuće i u velikom stilu ušle u gotovo sve streetstyle kombinacije, a neke od najpovoljnijih modela ovog proleća pogledajte u nastavku:

ZARA, screenshoot/pullandbear.rs Patike za proleće koje možete pronaći po povoljnim cenama.