Bodi ima dugu tradiciju u modi. Bilo kao inovacija u baletu, za veću slobodu kretanja ili kao veš ispod široke haljine - uzan, pripijen uz telo i danas je vrlo popularan među slavnim damama.

Dok se bodiji i danas mahom svrstavaju u sportsku odeću, postali su i komad koji se pokazuje i nosi kao gornji deo outfita, uglavnom uz pantalone. Verzija koja se trenutno posebno trendi su visoko sečeni modeli koji otkrivaju golu kožu bokova i struka iznad ruba farmerica. Međutim, nisu svi oduševljeni visokim izrezom pogotovo ako je styling loš. Ukoliko ti se dopadaju bodiji ovog tipa, ove stilske greške bi trebalo da izbegavaš... 

1. Previše gole kože

Dok su se nekada bodiji mogli sakriti u košulje ili majice, modeli s visokim izrezom nose se tako da ih svi vide. Pomalo su poput bralette trenda, gde se namerno pokazuje deo donjeg rublja, odnosno tanga efekat. Iz tog razloga ovaj modni trend zahteva malo hrabrosti. Međutim, previše gole kože može biti kontraproduktivno, što se može videti na primeru Kjare Feranji.

kjara feranji voli visoko rezane bodije
Instagram 

Pantalonestylish blogerke su preniske i vidljiv je početak tanga izreza. Čak i male promene učinile bi izgled prikladnijim za svakodnevnu priliku.

poznata italijanka smelo kombinuje ovaj model
Instagram 

Kortni Kardašijan je takođe voli visoki rez, ali bira suptilniju verziju s korsetom. Pantalone su malo iznad bokova, ostavljajući samo mali deo kože koji se vidi - dovoljno da naglasi utisak tankog struka.

kortni kardašijan nam je pokazala kako rezani bodi može biti prilagodljiv za razne prilike
Instagram 

2. Spoj materijala

Eksperimentisanje s materijalima i bojama je teško: ponekad je dobro ići u „kontra stilu“, a nekad se čini da je to ipak previše. Kada su u pitanju bodiji s visokim izrezom, primarno pravilo je: manje je više. Letnji look Sofije Tomale čini se prikladni.

Letnji look Sofije Tomale
Instagram 

Pantalone ili farmerice svetle boje bez „destroyed“ izgleda učinile bi prelaz na gornji deo skladnijim.

Ovako je bolje...

Prednost kroja visokih nogavica dolazi do izražaja u lookovima „ton u ton“. Bodiy s visokim izrezom ima jednu prednost: bočni izrezi čine struk manjim.

Tako look deluje kao da je u jednom komadu, a mali trougli u struku, na kojima se vidi gola koža, privlače poglede. Dodaj malo zlatnog nakita i spremna si za izlazak!