Tehnologija koja se krije iza odevnih komada za oblikovanje tela dolazi u nizu opcija koje zadovoljavaju specifične potrebe tela - od ruku, preko stomaka, do nogu.

Nakon je spomenutu tehnologiju primenila kreatorka Spanxa Sara Blekli i postala milijarderka, odeća za oblikovanje tela postala je ključni komad u ormarima brojnih žena širomm sveta, a ponovo ju je zahvaljujući svom brendu Skims uspela da popularizuje i Kim Kardašijan.  

kim kardasijan u bodiju skims
Instagram 

Odeća za oblikovanje prvenstveno je namenjena poboljšavanju prirodne konture tela. Cilj ove odeće jeste da naglasi figuru na svim pravim mjstima i podigne samopouzdanje svake žene.

Uz mnoštvo opcija koje se danas mogu izabrati postavlja se pitanje kako odabrati model koji će najbolje odgovarati našim specifičnim potrebama. Otkrijte u nastavku na šta treba da obratite pažnju...

Haljine

Ako planirate nositi pripijeni model haljine, tada je najbolji odabir shapewear komad koji pokriva celi torzo. Strukturiran poput korseta, ali bez osećaja zategnutosti i neprijatnosti, spomenuti tip shapewear odeće pomoći će u oblikovanju prirodne figure i izgladiti sve neravnine u predelu stomaka i kukova.

kim kardasijan u haljini
Instagram 

Suknje

Modeli olovka kroja sami po sebi deluju poput odeće za oblikovanje tela, naglašavajući figuru, al ako ih spojite s odjćom za oblikovanje tela u formi haljine ili mini suknje, prikrićete sve nesavršenosti prilikom nošenja uskog modela suknje.

kim kardasijan
Instagram 

Farmerice

Napravljene da se pozabave stomakom, bokovima i bedrima, kratke pantalone za oblikovanje tela činiće idealnog partnera različitim modelima farmerica. Osim što će svaki deo držati pod kontrolom, istovremeno su u stanju da podignu zadnjicu i stisnuti područje bedara za besprekorno oblikovan izgled figure.

kim kardasijan u pantalona stezniku
Instagram 

Bodiji

Poslednjih sezona svedoci smo trenda nošenja donjeg rublja kao odeće, a isto se može reći za pojedine shapewear komade poput bodija. Oni naglašavaju prirodnu figuru i neretko predstavljaju idealan bazni komad pri slaganju stajlinga od jutra do mraka.

kim u bodiju
Instagram