Činjenica je da modni trendovi dolaze i prolaze, a pored klasika koji se nose uvek, postoje i oni komadi koje bi trebalo da zaboravite, bar što se tiče predstojeće zimske sezone.

Većina stilista je izdvojila pet trendova kojima bi trebalo da kažete zbogom, ukoliko ove jeseni želite da budete u koraku sa aktuelnostima.

1. Obične helanke

Stilisti preporučuju da ove jeseni helankama ne dajete toliko prostora u svojoj garderobi kao što je to bio slučaj prošle sezone. Iako su udobne i lake za kombinovanje, postoje, kažu, i drugi komadi koji su jednako opušteni i odlično stoje. Stilisti, na primer, preporučuju jednodelne komade za odvažne i neustrašive dame.

helanke
Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

2. Tamne boje

Obično u jesen naša garderoba postane tamnija, ali ove godine, smatraju stilisti, treba da nosimo boje! Jarke boje koje su obeležile leto ne bi trebalo u potpunosti da napustimo. Upečatljivi komadi i puno boja trebalo bi da obeleže period pred nama. Stilisti poručuju i da ne zaobilazite razigrane dezene i da birate svetlo pletivo.

jarke boje
ROMAN RUDENKO/RUDENKO ROMAN 

3. Haljine s izrezima

Stilisti smatraju da je vreme da se odlože haljine s raznim izrezima. Između ostalog, temperature su sve niže, pa bi vam u njima, čak i s jaknom preko, moglo biti i te kako hladno.

Umesto njih birajte maksi haljine. I one su inače veliki letnji trend koji laska svim oblicima tela, ali savet stilista je da svojoj omiljenoj maksi haljini dodate džemper oversize kroja i čizme i dobićete savršenu i udobnu kombinaciju.

haljina
Instagram 

4. Kompleti

U godini iza nas puno su se nosili, na primer, pleteni kompleti, koji su često zamenjivali trenerke. Ali, kao i trenerke, i njih treba da ostavimo iza sebe, kažu stilisti. Umesto njih birajte pletene prsluke, koji su savršen komad za slojevito, zabavno oblačenje.

5. Majice i trenerke

Pandemijska moda fokusirala se na sve što se tiče sporta, a stilisti kažu da sada svet mode opet kreće prema složenijem i definisanijem izgledu. Ako pitate njih, trenerke bi trebalo da zameni kašmir i ostalo fino pletivo. Komade u kojima smo živeli proteklih godinu i po dana treba odložiti i vratiti se "normalnoj" odeći, smatraju stilisti.

trenerka
screenshoot/instagram