U NJIH MORATE DA PRESTANETE DA VERUJETE: 5 zabluda o modi koje mnogi slepo prate

Kao što ni trendove ne vredi uvek slediti, tako ne treba verovati ni u ovih pet zabluda o modnom stilu.

Shutterstock 

Iako smo se početkom mienijuma i još dugi niz godina posle strogo pridržavali nekih modnih pravila, trenutno smo stupili u razdoblje modne slobode gde je sve dopušteno.

Naravno, nećete se na razgovoru za posao pojaviti u neprimerenoj odeći poput mini suknje i crop topa, ali određena stilska pravila o mešanju boja, usklađivanju nijansi torbice i cipela i slično više ne postoje.

U sledećih pet modnih zabluda trebate prestati verovati.

Roze i crvena boja se ne smeju kombinovati

Ko to kaže? U poslednje vreme su crvena i roze jedna od glavnih šara na odeći. Neke od najlepših kombinacija koje smo imali prilike videti na ulicama ili čak na crvenom tepihu su bile upravo kombinacija roze i crvenih nijansi. Stoga slobodno dajte mašti na volju kada je u pitanju kombinovanje ovih boja, nećete zažaliti.

dunja jovanic influenserka
printscreen/instagram 

Nijansa cipela i torbice mora biti usklađena

Ako ste vojvotkinja, onda se slobodno nastavite držati tog pravila. No ako to nije slučaj, onda se poigrajte s kombinovanjem torbice i cipela u različitim bojama i verovatno ćete dobiti kombinaciju koja vam garantuje more komplimenata.

mija knezevic
Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ili zlato ili srebro, nikako i jedno i drugo

Na sreću mnogih ljubiteljki nakita, ovo nije istina. Zlato i srebro sjajno izgledaju zajedno, stoga slobodno nosite različite boje metala u istom outfitu.

tamara kalinic
Instagram 

Printovi se ne mešaju

Već i vrapci na grani znaju da to nije istina! U redu, moramo priznati da je moguće preterati i stvoriti totalni nered od outfita ako se pomešaju printovi koji nikako ne idu jedan uz drugi, ali isto tako je moguće dobiti sjajnu kombinaciju koja će vas istaći iz mase.

zebra print
Instagram 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši