Kroksice su godinama na listi najomraženije obuće, ali i uprkos tome, mnogi ih obožavaju. Nose ih i zvezde poput Džastina Bibera, Farela Vilijamsa, Arijane Grande i mnogih drugih...

Međutim poslednji model zaista nije svačiji "cup of tea". Zaporavo više izgleda kao dobra šala, iako, na žalost mnogih, nije tako. Naime, kreativni tim popularnog branda "Balenciaga" nedavno su predstavili svoju kolekciju obuće za proleće 2022. godine.

Ali, razigrane modele, boje, krojeve nadmašilo je jedno zaista neobično rešenje – saradnja poznatog modnog brenda sa "Crocsom" i to u obliku čak tri nova para papuča.

balensijaga kroksice sa stiklom
balenciaga.com 

U Balensijaginoj koleciji našli su se modeli sa stiletto potpeticom, ali i čizme do kolena u zelenoj, sivoj i crnoj boji.

balensijaga kroks cizme
balenciaga.com 

Iako su mnogi bili veoma iznenađeni, zapravo pravi modni znalci znaju da su još 2017. godine godine Demna Gvasalia i Christopher Kane raspravljali o mogućoj integraciji kroksica u visoku modu koja se i dogodila na Pariškoj nedelji mode iste godine, a sada je timskim radom ova zamisao podignuta na nov nivo.

"Nadahnuti smo Kroksom i sa njima smo radili na reinterpretaciji Balensijage. Saradnja nije nemoguća, pitanje ukusa je vrlo subjektivna stvar", rekao je Gvasalia za francusko izdanje "Voguea" te godine.

"Ovog leta nosio sam kroksice da ih isprobam i mogu reći da je to najudobnija obuća na svetu! Poželeo sam da im dam modni izražaj - platformu. Na kraju krajeva, moda je samo zabava", dodao je pre četiri godine Gvasalia, gruzijski dizajner i kreativni direktor Balensijage.

Prva saradnja se zapravo pokazala više nego uspešnom kada su popularne papuče sa platformom u interpretaciji Balensijage rasprodate i pre nego što su došle do prodavnica. Cena im je bila 850 dolara.

Da li će i nove stiletto kroksice doživeti istu sudbinu ostaje da vidimo. Da li biste ih vi nosili?

Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.