PLANIRATE U ŠOPING ZIMSKE JAKNE, A NE ZNATE KAKVU ŽELITE? Predlažemo 4 modela koja će voditi glavnu reč na modnoj sceni

Sve što nam je važno pri kupovini zimske jakne jeste da je topla, udobna, ali i trendi, a ovi modeli to svakako jesu.

Shutterstock

Zimski stajlinzi savršeni su kad ih nadopunjuje odgovarajući kaput, baš kao i topli modeli jakni koji poslednih sezona poprimaju veliku popularnost u modnim krugovima.

S novom zimskom sezonom iza ugla stiže i pregršt zanimljivih modela jakni, a pojedini upravo ove godine važe za neodoljivi hit koji već vlada modnom scenom.

1. Jakne od plišanog krzna

Možda najudobniji trend jakni vratio se i ove sezone. Kratka verzija teddy kaputa zaista je impresivna, bilo da je reč o verzijama klasičnog, oversized modela ili o onima sportskog kroja, jakna s plišanim krznom model je s kojim ove sezone nećete pogrešiti. Osim toga, lako se kombinuje sa šik ili kežual modnim kombinacijama.

Instagram 

2. Vunene jakne

Omiljeni odabir ljubiteljki modnog minimalizma u hladnim mesecima jeste vunena jakna. Zbog svoje teksture i izgleda savršeno se uklapa u jednostavne stajlinge. Ovaj tip zimske jakne pomaže da izgledamo doterano čak i kada je ostatak stajlinga ležerniji.

Instagram 

3. Krzneni porub je IN

Kada govorimo o detaljima na zimskim modelima jakni, ove godine detalj resica manje je popularan nego inače zahvaljujući trendu jakni s podvrnutim krznenim porubom. U večini slučajeva reč je o modelima stvorenim od veštačke ili brušene kože na kojima je posebno istaknuto krzno na rukavima, okovratniku ili uz cibzar.

Instagram 

4. Puffer jakne doživele su povratak

Baš kao proteklih jesensko-zimskih sezona, debele i tople puffer jakne vodiće glavnu reč na modnoj sceni u mesecima pred nama. Ove jakne predstavljaju idealan kežual odabir u hladnim mesecima.

Pedrovirus / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia