Trend "tenniscore" ovog proleća ponovo je stavio polo majicu u prvi plan kao ultimativni simbol sportske elegancije. Očekivano, slični krojevi nastavili su da dominiraju i u kolekcijama za hladnije dane, koje su prepune retro modela s košulja ovratnikom. Ovaj trend možemo zahvaliti luksuznim modnim kućama kao što su Loewe i Miu Miu, čije su prugaste polo majice u stilu "90’s dad" osvojile trendseterke poput Rijane, Hejli Biber i Charli XCX.

Pored pomenutih unisex modela ležernog izgleda, u novim kolekcijama dominiraju i ženstveni džemperi od finog pletiva, izrađeni od vune, mohera ili kašmira. Ako se odlučite za džemper uskog i kratkog kroja, nećete pogrešiti. Možete ga kombinovati s pripadajućom suknjom za usklađeni monohromatski look ili s običnim farmerkama za nešto opuštenije izdanje.

Takođe, veoma su trendi modeli u "navy" stilu koji odišu "old money" elegancijom – prepoznaćete ih po nešto debljem, kvalitetnijem tkanju, kontrastnim porubima ili mornarskim prugicama. Što se tiče boja, ove sezone obavezno obratite pažnju na klasičnu crnu i sivu, ali i čokoladno smeđu, tamnoplavu, bordo ili boju devine dlake. Modeli u nastavku mogu vam poslužiti kao inspiracija!

reserved, ZARA Džemperi sa okovratnikom za jesen 2024.