Teksas jaknaje klasika kojoj se rado vraćamo svakog proleća, ponajviše zbog beskrajnih mogućnosti kombinovanja koje nam omogućava. Takođe, teksas je prilično lak za održavanje, praktičan i udoban, i može da izgleda veoma cool i posle „zuba vremena“.

Neizostavne farmerke svake sezone prilagođavaju se aktuelnim trendovima, a ovo proleće je, čini se, sve u smelim retro, ​​ali i veoma elegantnim krojevima.

teksas jakna za proleće
H&M 

Kratke jakne pravog kroja koje smo svuda viđali ove jeseni još jednom su potvrdile status "must-have" komada za prelazno vreme. Ove jakne su veoma poželjne i u teksas verziji, kada savršeno dopunjuju sve naše omiljene komade - od lepršavih haljina do majica i patika.

Sjajan primer je novi model iz H&M kolekcije koji je ovih dana stigao u prodavnice, ali smo ga ranije viđali i u kombinacijama evropskih influensera. 

hm jakna za proleće
H&M 

Reč je o modelu sa upadljivim detaljem - metalnim detaljima, kojima se postiže zanimljiva tekstura i stilski efekat. Sa usponom trendova 2010-ih, metalni kružići ponovo dobijaju svojih "pet minuta" u modnim kolekcijama, a ovaj komad iz H&M-a neodoljivo je podsetio na komade poznate modne kuće Paco Rabanne. A da je reč o modelu „bestseler” potvrđuje i činjenica da se brzo rasprodaje na sajtu brenda.

Bonus video

Una Krlić u H&M jakni Instagtram/unakrlic

Izvor: fashion.hr/ Wanted V.P.