Međutim, vrlo je bitno kako ćete ih nositi i kakav model ćete izabrati. Sastavili smo za vas mini vodič koji će vam pomoći da izaberete kožne pantalone prema svojoj građi i koje će vam stajati kao salivene.

Ako ste visoki

Imate dve opcije. Ili ćete dodatno izdužiti noge u kožnim pantalonama sa proširenim nogavicama čiji će uzan gornji deo istaći vaše kukove, dok će nogavice koje se postepeno šire naglasiti dužinu nogu. Druga opcija je za sve dame koje žele ipak da malo skrate svoju visinu. U pitanju su uzane, cigaret pantalone koje prate liniju tela do članka.

Ako ste niže visine

Kožne crne pantalone koje su blago šire u predelu kukova a dosežu skoro pa do stopala – prividno će produžiti vaše noge.

kožne pantalone
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ako imate šire kukove i butine

Za vašu građu su najbolje kožne pantalone koje ravno padaju od najšire tačke bokova ka dole. To će učiniti da vaše obline izgledaju manje. Pantalone sa malo širim nogavicama, koje možete nositi preko čizama, nemaju veliki efekat, ali su takođe dobar izbor.

kožne pantalone
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Ako imate obline

Ako spadate u plus-size žene, onda su za vas stvorene pantalone sa širokim nogavicama – klize preko oblina, vizuelno čine struk manjim,a noge dužim. Dramatičan model pantalona može učiniti i najobičniji gornji deo modernim.

Ako imate stomačić

Klasične kožne crne pantalone će se idealno slagati uz sve što imate u ormanu, a ravan prednji dizajn odlično će se uklopiti sa strukom, što predstavlja odličnu potporu središnjem delu tela – stomaku. Izbegavajte falte i begi vrećaste pantalone, jer će one upravo pažnju usmeriti ka najproblematičnijem delu tela.

kožne pantalone kožne pantalone
Cyril Pecquenard / KCS Presse / Profimedia 

Ako ste plus-size sa stomačićem

Ne previše uske pantalone su odlične jer će prigrliti vaše obline i izravnati sve što vam se ne sviđa, pogotovo u predelu butina i stomaka. Možete ih nositi uveče sa nekim zanimljivim topom ili ih možete iskombinovati sa blejzerom za poslovnu kombinaciju.

kožne pantalone
instagram/jodielapetitefrenchie 

Bonus video

Metalik pantalone Instagram/lv_blackwell

 Možda će vas zanimati:OVE PANTALONE SU KLJUČNI KOMAD ZIMSKE GARDEROBE: Donosimo 5 načina kako da ih nosite ove sezone