Svi dobro znamo da je jedan dobar par farmerki kao da imate keca u rukavu za nebrojene prilike - dodajte duks, i patike i eto casual outfita za šetnju ili kafu... košulju i sako - i eto chic kombinacije za posao ili pak efektni top i štikle, i spremne ste za grad. 

Međutim, problem nastaje kada treba izabrati taj "savrešni" par pantalona. Izbor je ogroman, a trendovi takođe diktiraju šta je in i out... no, to je zapravo možda i najnebitnije kada ste u potrazi za džinsom. 

Daleko je bitnije da vam bude udoban, da možete lako da ga kombinujete uz sve što imate u ormaru i da ispunjava vaše kriterijume. Ovog puta, naš fokus je bio na modelima koji čine figuru dužom, a zadnjicu podignutojom, odnosno farmerke u kojima izgledate kao da ste smršali bar 5 kilograma, te smo izdvojili one na koje treba da obratite pažnju prilikom sledećeg shoppinga.

1. Skinny flare jeans

Ovaj model obožava i Džej Lo i to sa razlogom. Ne samo što čini da figura izgleda više i tanje, već i "stiska" obline na pravim mestima.

Uglavnom ima dubok struk, što je sjajno za one koji imaju problem sa "viškom" na stomaku, a jedini je savet da ne preterujete sa širinom nogavica ukoliko ste niži.  

2. Dubok struk + ravne nogavice

Ovaj model farmerki definitivno je možda i najbolja investicija od svih sa liste. Klasičan džins sa dubokim strukom i ravnim nogavicama nikada neće izaći iz mode, a dobro izgleda i uz elegantnu i uz sportsku obuću. I najbitnije, čini da figura izgleda skladno.

3. Leg crop jeans

Ovaj model varijacija je prethodnog, te je jedina razlika dužina džinsa. Modeli koji idu do članka sa nogavicama koje ravno padaju mogu pomoći da izgledate mršavije.

4. Shaping slim jeans

Omiljeni model trendseterki odlikuje visok struk i nogavice koje se blago sužavaju.

5. Wide jeans

Ovde je reč o varijaciji farmerki sa zvonastim nogavicama s tim što nogavica treba da se širi ispod kukova, a ne od kolena kao što je reč kod flare jeansa. Na ovaj način, naglašava se zadnjica, a figura deluje izduženo i mršavije.

Bonus video:

Kupovina farmerki po sirini vrata TikTok/screenshot/eliza.co.uk