Iako farmerke predstavljaju komad koji prevazilazi sva godišnja doba, popularnost određenih modela raste i opada, kako se menjaju ukusi i zahtevi modnih konzumenata.

Na pitanje koje će modeli farmerki uživati veliku popularnost u prolećnoj sezoni, odgovor je ponudila stručnjakinja za denim Costanca Lombardi, iz luksuzne modne prodavnice Browns and Denim i osnivačica londonskog brenda I AND ME Džesika Gebhart.

Hit farmerke za proleće 2023.
instagram/SYLVIEMUS_ 

Prema Lombardiju, farmerke u klasičnoj plavoj boji uvek će biti moderne i, samim tim, najisplativija investicija. Verzije visokog struka i ravnih nogavica u duhu 90-ih, kao i modeli crnih farmerki, Lombardi vidi kao najpopularnije modele jesenje sezone.

Ako planirate da investirate u novi model farmerki ove sezone, razmislite pametno i investirajte u one modele dizajnirane sa ciljem izdržljivosti. Klasične siluete farmerki sa širokim ili uskim nogavicama nikada neće izaći iz mode i savršeno se uklopaju u 'svačiji stil', kaže britanska stručnjakinja za teksas, ali njen pametan savet kada je u pitanju kupovina farmerki je da prvo razmotrite njihov sastav.

„Moj savet broj jedan bi bio da investiram u teksas napravljen od 100% prirodnih vlakana kao što su pamuk, konoplja ili liocel. Ovi biorazgradivi materijali su izdržljivi, dugotrajniji i ne stvaraju mikroplastiku, za razliku od naftnih vlakana kao što je poliester. Organske i reciklirane opcije imaju još manji uticaj na životnu sredinu“, naglašava ona.

„Za pametne investicije je potrebno vreme da postanu ispravne, a budućnost leži u razumevanju porekla naše odeće, ko ju je napravio i od čega je napravljena, a to takođe dodaje vrednost vašoj kupovini“, zaključuje.

Farmerke koje će obeležiti jesenju sezonu

Modeli ravnih nogavica u duhu 90-ih

Modeli ravnih nogavica.
Peter Parker / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Crne farmerke

Crne farmerke
Instagram 

Farmerke u duhu monohromatske odeće

Farmerke u duhu monohromatske odeće.
Marcy Swingle / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Vrećaste farmerke

Vrećaste farmerke.
Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Farmerke zvonastih nogavica

Farmerke zvonastih nogavica.
instagram/emilyjdawes