Farmerke se s razlogom nazivaju najosnovnijim komadom svake garderobe. Razlog je jednostavan: udobne su, lako se kombinuju sa bilo kojom odećom i zauvek su u modi! Većina žena poseduje više od jednog para jer je teško odoleti tolikom broju modela, krojeva i nijansi, ali postoje neki koji nisu ni približno tako trendi kao što su bili nekada.

Stoga vam predstavljamo pregled modela farmerki kojih je sve manje, kao i predloge za koje modele možete da ih zamenite i obezbedite moderan i efektan stajling! Nastavite da čitate za in i out modele farmerki za proleće 2023!

Široki kroj umesto super skinny modela

Mnogi su sa oduševljenjem dočekali vest da će široki modeli farmerki ponovo biti preovlađujući trend, što ujedno znači da su veoma uski krojevi nešto manje poželjni. Trenutno, široke farmerke jednostavno izgledaju kao modni izbor koji je znatno pogođeniji.

Farmerke sa niskim strukom ostavite u prošlosti

Pantalone niskog struka su već neko vreme u prodaji, tako da je sada idealno vreme da razmislite o kupovini modernog para visokog struka. Farmerke ovog kroja možete da nosite uz gotovo sve, od oversize komada, preko uskih topova, do košulja koje možete da uvučete u njih na veoma šik način.

Zamenite crne pantalone svetlijim teksasom

„Nedelje mode su nam pokazale da je klasični plavi teksas trenutno najpopularniji. Bilo da je isprana ili tamnoplava, svaka je bolja od crne, što je gotovo neprimetno“, kaže modni stručnjak Rebeka Ris-Evans.

Umesto do članaka, nosite dužinu do poda

Farmerke koje pokrivaju gležnjeve bile su toliko popularne da se činilo da nikada neće izaći iz mode. Čak i one koje nisu ušle u taj kroj, često smo se podizali na razne načine kako bismo održali korak sa ovim vrućim trendom. Međutim, koliko god to izgledalo neprolazno, 2023. godine je, po svemu sudeći, došao kraj.

Tako od sada, umesto uskih pantalona do članaka, nositi gotovo isključivo široke modele koji svojom dužinom dodiruju pod.

Zamenite izbledele farmerke klasičnim

Izbledele farmerke su klasika, ali možda je vreme da razmislite o jednobojnim. Naime, ove sezone mnogo više ima pantalona koje nemaju izbledeli prednji deo, već dolaze u uniformi, uglavnom tamnije nijanse plave, a popularisale su ih Kendal Džener i Kejti Holms.

Neporubljene nogavice više nisu kul

Neravni porubi su donedavno izgledali beskrajno kul, ali sada su ih zamenili elegantniji krojevi sa ravnim rubovima.

„Prave ivice su se nosile oko 2014. godine, ali sada se definitivno vraćaju u modu kako bi svakom stajlingu dale utisak urednosti i elegancije“,kaže modni stručnjak Hana Almasi.