Pre tačno deset godina, bomber jakne su preko noći postale vodeći trend zahvaljujući modnoj kući Gucci. Njihova satenska izvezena pozadinska jakna predstavljena 2013. postala je nezaobilazan komad sezone, a slični stilovi su ponovo na radaru. Međutim, ovaj trend je prilično brzo izbledeo i iako bomberke nikada nisu izašle iz mode, nakon nekoliko sezona postale su pomalo zaboravljene. Do sad!

U novim kolekcijama istaknutih brendova kao što su Givenchy, Stine Goya i Loewe, bomber jakne su se vratile i samo je pitanje vremena kada ćemo ih ponovo videti na ulicama.

Međutim, popularni kroj se sada vratio u malo drugačijem, izmenjenom izdanju. Umesto satena, najviše pažnje privukli su ženstveni modeli, bomber jakne od težih, mat materijala. Oversized krojevi su i dalje veoma poželjni, ali ove jeseni nećete pogrešiti ako odaberete kratak, elegantan model sa dugmadima ili našivenim džepovima.

Ovakve šik bomber jakne su odličan izbor za prelazni period i lako će se uklopiti u najrazličitije kombinacije – od elegantnih do ležernih. Stylish modeli koje smo odabrali iz aktuelne high street ponude mogu poslužiti kao inspiracija za stil.

ZARA Bomber jakne za jesen 2023

Bonus video

Bomber jakna Tiktok/yanarbk