Od kožne bajkerske jakne, do povratka karirane vunene košulje, do uvek šik mantila - ovo je pet osnovnih jakni za ulazak u toplu sezonu.

Kožna jakna

Veliki klasik modne garderobe, simbol elegancije, ali i normcorea. Kombinuje se sa manje više svim: od dugih suknji, preko cvetnih haljina, do klasičnih farmerki ili veoma šik kombinezona. Iako je crna kožna bajkerska jakna često najjednostavniji izbor, postoje mnoge alternative bojama. Takođe možete da se odlučite za dvobojni ili potpuno šareni izgled.

Ali ako se odlučite za bajkersku jaknu, izaberite sportsku, čak i sa vidljivim cibzarima i metalnim dugmadima, kako biste joj dali rokerskog dodira.

Kožna jakna.
affinitypicture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Kendal Džener

Bomber jakna

Možda najudobnija jakna na svetu: bomber jakna, sa svojim prevelikim volumenom i jedinstvenom praktičnošću, vraća se da redefiniše našu garderobu. Na modnoj pisti smo se divili hit modelima, dok su  brojne 'it' devojke na ulicama gradova širom sveta demonstrirale krojeve sa puf rukavima i jarkih boja.

Hejli Biber nosi bomber jaknu kratkih rukava.
justinpalmer_ldn / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

A tu je i ideja koju je pokazala Hejli Biber: bomber jakna bez rukava, koja najavljuje početak nove ere za ova dva istorijska elementa garderobe. Izgleda jednako dobro sa farmerkama kao i sa elegantnijim stajlingom.

Mantil

Sjajni klasik garderobe, koji nikada ne gubi svoj šarm, sada je veran saveznik protiv vetra i kiše. Ovog proleća mantil postaje manje strukturiran, više šik, u klasičnoj zemljanoj boji ili čak u sivoj verziji, manje-više obogaćen nizom detalja.

Mantil.
instagram/SYLVIEMUS_ 

I nosi se sa svime; od klasičnih farmerki do mini suknji. Ili kako to Francuskinje vole, sa šortsom u kombinaciji sa čizmama preko kolena ili čarapama do kolena sa parom mokasina.

Karirana jakna-košulja

Nekako, oversize košulja, pomalo grunge stila, ali prerađena u zaista elegantnom savremenom stilu, nikada nije prestala da nam se dopada. Na modnoj pisti, kako pokazuje brend Bottega Veneta, uz pomoć ikone Kejt Mos, nosi se u živim bojama, od malinasto roze do nebesko plave, što se dopalo mnogim 'it' devojkama.

Karirana košulja.
Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia 

Oversize blejzer

Među prolećnim jaknama izdvaja se stari dobri blejzer, koji uvek (na ovaj ili onaj način) dobro dođe. Odlično se slaže sa suknjama, haljinama i pantalonama, a ono što nas raduje je to što se uvek može koristiti za outfit za svaku priliku. 

Prevelik blejzeri.
instagram/JEANNINE.ROXAS