Od svih boja koje su u fokusu trendseterki ovog leta, očekivano će se naći i kraljica svih tonova - plava. Ipak, poslednjih par meseci, na modnom radaru izdvojila se posebna nijansa - kobalt plava

Iako je u prošlosti ova boja uglavnom bila "rezervisana" za poslovne kombinacije, sada se čini da su je zaljubljenice u modu preselile i na ulice, koje vrve od fantastičnih primera koje bi svako jedva čekao da iskopira. 

Ono što ovu nijansu izdvaja od drugih je upravo utisak suvog luskuza koji ostavlja, te čak i najjeftiniji komadi koji su kobalt plavi izgledaju makar za klasu skuplje od istih modela u drugim bojama. 

Ova nijansa u ljudima budi osećaj poverenja i ostavlja utisak da je osoba koja je nosi neko ko je marljiv, moćan, inteligentan i pun samopouzdanja. Osim toga, budi i osećaj sigurnosti i mirnoće, pa će, upravo zbog ove kombinacije osećaja koje pobuđuje, biti odličan način neverbalnog uspostavljanja. 

Kako stilizovati komade u kobalt plavoj nijansi?

Plava boja je inače jedna od omiljenih tokom leta, verovatno zbog jasne asocijacije na more, osveženje i mir. Tako da nećete imati problem da pronađete omiljene komade u kolekcijama.

Ova nijansu možete kombinovati baš kao i sve druge tonove plave. Izgledaće sjajno sa belom, ciklamom, ali čak i sa upečatljivom narandžastom ili žutom, s obzirom da su ovog leta na ceni kontrasti, a neke primere outffita pogledajte u nastavku.

Bonus video:

Svetlucave cipele koje su viralne na mrežama i u kojima noga izgleda tako wow TikTok/syedassb/xxhks