Ukoliko ste poslednjih meseci tražili inspiraciju na društvenim mrežama, nevezano da li su u pitanju Instagram, TikTok ili Pinterest, sigurni smo da vas nisu zaobišli pojmovi poput "old money" i "quiet luxury".

Ovi se termini vežu se uz stereotipni izgled pripadnika dobrostojećih porodica, čije se bogatstvo, vrednosti i način života prenosi s generacije na generaciju. Spomenuta estetika "tihog luksuza" podrazumeva suptilan, otmeni imidž, te kvalitetne, ali nenametljive, često dizajnerske komade klasičnih krojeva.

Upravo ovi trendovi zaludeli su pripadnike generacije Z, ali i one starije. Uostalom, od kada je to moda ograničena godinama?

A ako se ijedan komad istakao poslednjih nedelja, pogotovo od kako su temperature zaista postale prave letnje, to je bela haljina

Ovaj komad must je od juna do septembra, a u prodavnicama omiljenih highstreet brendova možete pronaći najrazličitije modele. Nevezano da li tražite modele "rupicama", odnosno španskom čipkom, od satena, lana ili pamuka, bela haljina je definitivno najlakši način da izgledate sjajno čak i na 30 plus. 

Ukoliko nemate dovoljno inspiracije, pronašli smo sjajne primere it devojaka na Pinterestu koji će vam olakšati pronalazak idealne kombinacije tokom toplih dana.

Sa papučama

Sa ravnim sandalama

Sa sandalama sa visokim potpeticama

Sa baletankama

Sa espadrilama

Sa patikama

Sa kaubojkama

Za kežual prilike

Za posao

Za izlazak

Bonus video:

Bela haljina je trend leta Tiktok/loriharvey