Pored lepog vremena, proleće donosi veliki izbor haljina na policama prodavnica, a kao i prethodnih sezona, mala satenska haljina je jedna od najisplativijih modnih investicija

U poređenju sa modelima inspirisanim negližeima, koji su proteklih sezona ubedljivo dominirali modnom scenom, mnogi brendovi danas nude nešto drugačije modele satenskih haljina, sa uglađenim detaljima koji ih čine svestranijim nego ikada ranije.

Plava satenska haljina.
MCvitanovic / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Dovoljno je baciti pogled na aktuelnu kolekciju italijanske Prade i uveriti se u navedeno. Skroman završetak njihovih satenskih haljina čini ih svestranim prolećnim komadom koji se može nositi bilo kada.

U poređenju sa izuzetno popularnim slip haljinama na tanke bretele i u duhu 90-ih, nove verzije u kombinaciji sa blejzerom lako će se prilagoditi poslovnom stilu oblačenja.

satenska haljina.
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

Šta je još bolje? Nove verzije satenskih haljina eleminišu nagađanja pri sastavljanju outfita. Njihov jednostavan, ali efikasan dizajn štedi vreme i osigurava da se postizanje ispoliranog izgleda tren oka.

satenska haljina.
Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

 Izvor: tportal.hr