Pre nego što se oprostimo od zimskih modnih favorita i u potpunosti zakoračimo u prolećnu sezonu i sve modne trendove i novitete koje ona donosi, pred nama je kratak i promenljiv prelazni period. Kao jedan od najzahtevnijih perioda u okviru svake garderobe, prelazni period donosi prevrtljivo vreme zahteva odgovarajuću jaknu.

Trendseterke su već pronašle efektan i trendi odgovor i pretvorile ga u novog modnog favorita koji ćete poželeti u svojoj garderobi.

Jedan od modnih favorita je jakna boxy kroja. Iako su oversize siluete već sezonama vladale modelima sakoa, kaputa i sakoa, ovog proleća nosićemo i kratke jakne boxy kroja.

I dok će stajling ovog modela možda zahtevati malo više razmišljanja o stajlingu, za razliku od duže oversize sakoa, kratke jakne kutijastog kroja sigurno će svojom šik siluetom dati dašak posebnosti svakoj našoj modnoj kombinaciji.

Boxy kroj će naglasiti ramena i svojom blagom kvadratnom siluetom omogućiti kombinovanje sa drugim užim i širim krojevima. Njihova skraćena silueta odlično će se slagati sa pantalonama ili suknjama visokog i naglašenog struka i stilizovanim sa košuljom uvučenom u pantalone.
S druge strane, možemo ih kombinovati sa midi haljinama ili skraćenim modelima topova i košulja.

ZARA Boxy jakne