Nova popularnost kargo pantalona uopšte nije iznenađujuća ako uzmemo u obzir snagu trenda vojničkog stila odeće. Ovaj hit model pantalona, pak, ima dostojnu konkurenciju u kargo modelima suknji i, prema brojnim prognozama, obeležiće tople mesece koji su pred nama.

Gvinet Paltrou, oskarovka i osnivačica lifestyle brenda Goop, ovih je dana, poput modne influenserke, svojim pratiocima na Instagramu poklonila set stajling fotografija kreiranih za brojne prilike tokom nedelje.

Gvinet Paltrou nosi krago suknju.
Instagram 

Jedan od njih uključivao je komade sa potpisom britanske dizajnerke Viktorije Bekam, kombinaciju stilskog džempera boje fuksije sa maslinasto zelenom kargo suknjom.

Ovaj drugi komad, kao i njegove sestrinske pantalone, već potresa modni svet opsednut trendovima s početka milenijuma, a sudeći po nadolazećim kolekcijama, njegova popularnost ne planira da prestane dolaskom nove sezone.

Viktorija Bekam suknja sa džepovima.
Victoria Beckham 

Slično kao i pantalone, kargo suknje obično dolaze u zemljanim bojama poput maslinaste, braon, crne i sive, a model sa potpisom Viktorije Bekam, kome slavna glumica nije odolela, ističe se laskavim dizajnom na preklop.

Iako ne može svako priuštiti ovu suknju po ceni od oko 75.000 dinara, brendovi poput španske Zare već su se pobrinuli za lansiranje njene pristupačne verzije.

U svetlosivoj boji i po prihvatljivoj ceni od 4.990 dinara, kargo suknja inspirisana modelom Viktorije Bekam smeši se sa polica Zare, gde poslednjih nedelja ne prestaju da pristižu novi i uzbudljivi komadi.

Zara cargo suknja.
ZARA