Temperature padaju i vreme je da se obezbedimo trendi i svrsishodnim grejačima tokom zime. A ima li boljeg i stilski doteranijeg načina od umotavanja u meku, toplu i tako chic zimsku jaknu? Ako imalo sumnjate, ovi modeli odmah će vas uveriti da zimska moda itekako može biti cool.

Od laganih prošivenih jakni do maksi verzija, ovi modeli daleko su najpopularniji.

Čist evergrin: Kratke puffer jakne

Ovaj klasik, imeđu perjanim prošivenim modelima, je ove sezone itekako dobrodošao u ormaru. Najizraženijeg sportskog stila od sve tri verzije, ovaj model seže do bokova te impresionira svojom udobnošću i malom težinom. Kratka jakna je zahvalan model jer sjajno izgleda u svim oblicima i bojama. U kombinaciji s farmerkama i patikama, funkcionalne jakne prozivaju cool look inspirisan sve popularnijim 90-ima.

Kratka puffer jakna.
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Oversized modeli: Punjene jakne dužine preko bokova

Kolekcije za jesen i zima 2022. otkrivaju da su XXL puferice najvažniji trend po pitanju zimskih jakni. Ležerne kreacije, od Vetementsa preko MM6 Margiele do Y/Projecta, dokazuju koliko su XXL perjane jakne cool. Bitno je da sežu preko bokova i da su široke.

Oversized modeli: Punjene jakne dužine preko bokova.
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Maksi dužina: Tople jakne koje ostavljaju snažan utisak

Ove zime bila bi prava šteta preskočiti duge tople jakne koje dužinom podsećaju na cool kapute. Modeli koji izgledom neodoljivo podsećaju na jorgan spašavaju nas zimi i savršen su saputnik kada se spoje sve neugodnosti koje hladno godišnje doba može doneti. Brendovi kao što su Moncler ili Canada Goose nude savršen paketić koji se sastoji od sjajnog kaputa koji je s jedne strane otporan na kišu, a s druge je elegantan i moderan.

Maksi dužina: Tople jakne koje ostavljaju snažan utisak.
Ferruccio Dall'Aglio / ShowBit / Profimedia