Bez obzira na godišnje doba haljina ima posebno mesto u ormaru svake zaljubljenice u modu, a posebno je na ceni letnja verzija ovog obožavanog modnog komada.

Brojni, više i manje, poznati brendovi predstavili su svoje verzije letnjih haljina i tu ima svega, od kreacija savršenih za odlazak na plažu pa do chic verzija za odlazak na venčanje ili pak casual modela idealnih za svakodnevne izlaske.

Koji trendovi vladaju ovog leta?

U kolekcijama za proleće i leto 2022. posebno su se isticale cut out haljine koje krase hrabri i zanimljivi izrezi koji su se nametnuli kao ključan trend ove sezone. Uz njih tu su bile i providne haljine koje nisu propustile da prošetaju slavne dame kao što su Emili Ratajkovski i Rijana.

Obzirom na to da modnom scenom vlada stil koji je bio popularan 2000-ih svedočimo i pojavljivanju gole haljine – kreacije čistih linija i minimalističkih krojeva. 

Haljine otvorenih leđa, spomenuti cut-out modeli, uske i kratke haljine nalik dugačkim majicama kakve su se nosile 90-ih i 'gole haljine' predvodnici su vrućih trendova.

S druge strane tu su bezvremenski modeli koji poglede privlače baš uvek, bez obzira na trendove.

Bela haljine, boemska šarena haljina, modeli cvetnog printa i gingham printa, teksas, svilene haljine i naravno, mala crna haljina – ove modele baš ništa ne može zameniti.

Kada je reč o haljinama za posebne prilike slip haljine, kratke bele haljine koje mogu poslužiti i kao venčanice i modeli s upečatljivim detaljima poput perja uvek su dobar odabir.

A u galeriji u nastavku teksta pogledajte 10 haljina koje ne koštaju više od 2000 dinara:

Stradivarius.com, Zara.com Najlepši modeli high street brendova