Svi koji su nosili neki odevni komad od lana znaju da je on izuzetno udoban. Prirodna vlakna dobijena od lana izuzetno su prozračna, a imaju i rashlađujući učinak na kožu, što je itekako dobrodošlo u borbi s letnjim vrućinama.

 Od kompleta do letnjih haljina, brendovi poput francuskog Jacquemusa ili indonezijskog Faithfull The Branda svojim kolekcijama i ovoga puta su istakli lan, materjal čija popularnost kontinuirano raste.

Kada govorimo o košuljama od lana, crna, bela, siva ili bež verzija predstavljaju siguran izbor, a ove sezone izdvajaju se modeli u vedrim bojama, kakve naročito favoriziraju trendseterke na Instagramu.

Iako je lan vrhunski materijal, pa čak i suparnik svili kada je posteljina u pitanju, to ne znači da ne možete kupiti košulju od ovog prirodnog materijala po pristupačnoj ceni, što prvenstveno omogućuju popularni high street brendovi poput Zare.

 Košulja od lana s porastom temperature postaje mnogo više od dela radne uniforme. Reč je o iznenađujuće praktičnom komadu odeće koji će podjednako dobro poslužiti tokom uživanja na plaži, kao i u ostalim dnevnim, ali i večernjim prilikama.

Svestranost modela košulje od lana takođe je ono što je čini snažnim kandidatom za kreiranje capsule garderobe u letnjoj sezoni, a neke od najlepših košulja od lana koje smo izdvojili možete pogledati u nastavku:

ZARA Ponuda lanenih košulja u Zari.