Trendi haljine midi kroja viđene su na modnim pistama za sezonu proleće/leto 2022. u najrazličitijim dezenima, počevši od onih romantičnih s dodatkom puf rukava, preko opuštenih košulja - haljina, pa sve do varijanti koje sežu do poda.

Zaljubljenice u modu često priželjkuju letnju haljinu savršenu u svakom pogledu – model koji će laskati figuri, biti udoban za nošenje pri visokim letnjim temperaturama, ali i prilagodljiv svakoj prilici. Navedene karakteristike mahom pronalazimo u haljinama predimenzionirane siluete, svojevrsnim klasikom u letnjoj sezoni, a kojima ni ove godine ne oskudevaju police radnji.

Za to što su široke haljine odavno osvojile srca cele modne industrije i što su postale neizostavan komad u garderobi zaslužni su i brendovi poput Cecilie Bahnsen ili Gannija.

Ovi skandinavski brendovi poznati su po svom posebnom i suvremenom dizajnu, a široke haljine učinile su omiljenim odabirom brojnih ljubiteljki mode.

Ono što široke haljine između ostalog čini dobitnim odabirom kombinacija je ležernih krojeva, visoke udobnosti nošenja i vibrantnih detalja, što ih čini naročito pogodnim i za posao. Osim naglašenih rukava i volana, haljine širokog kroja neretko su ukrašene dodatkom kaiša ili pojasa, što naročito laska figuri.

U moru modela izdvojili smo nekoliko njih na koje biste svakako trebali da obratite pažnju, a to su večne pamučne bele haljine i lepršavi boho modeli, kaftani, modeli koji vraćaju modni stil iz nekih davnih vremena, košulje - haljine s donjim delom koji se širi prema dnu, s volanima…

Za više inspiracije pri sledećem šopingu pogledajte naših top 15 haljina u nastavku:

ZARA, PULL&BEAR Midi haljine pogodne su i za posao.