Iako je ove sezone fokus stavljen na mini haljine, maksi modeli su ti koji su večni i koji neće tako lako izaći iz mode.

Za sezonu proleće/leto 2022, haljine maksi kroja su na modnim pistama viđene u različitim dezenima.

Počevši od romantičnih puf haljina i opuštenih košulja do varijanti do poda poput onih iz ekskluzivne kolekcije brenda Zimmermann i prodavnice Mitheresa.

Romantične maksi haljine

Korišćenje tila na maxi haljinama daje posebno romantičan izgled. Kao i obično, haljinama ovoga tipa najveću pažnju na modnoj sceni posvetila je britanska dizajnerka Molly Goddard koja se fokusirala na maxi haljine koje krasi A kroj od poprsja prema dole čime podsećaju na haljine kakve bi rado nosile junakinje serije "Bridgerton".

Korišćenje tila na maxi haljinama daje posebno romantičan izgled.
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

Maksi haljine u duhu 70-ih

Bilo da je reč o cipelama s platformom, teksas haljinama ili pletenim torbama, komadi iz ere ludih 70-ih danas su i više nego popularni na modnoj sceni, pa tako i maksi haljine inspirisane ovim periodom. U svojoj aktuelnoj kolekciji, poznata njujorška dizajnerka Anna Sui predstavila je pregršt modela maksi haljina koje dizajnom i detaljima neodoljivo podsećaju na 70-e.

Modeli maksi haljina koje dizajnom i detaljima neodoljivo podsećaju na 70-e
x / Avalon / Profimedia 

Maksi haljine za plažu

Lepršave, duge haljine od providnih materijala ni ove sezone nećemo zaobići, a njihove zanimljive modele ponudili su brojni dizajnerski brendovi.

Lepršave, duge haljine od providnih materijala ni ove sezone nećemo zaobići.
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia 

Maksi haljine s visokim okovratnikom

Ovo je još jedna varijanta maksi haljine koja bi se svidela obožavateljima modnog stila u seriji "Bridgerton", a reč je o modelima s visokim okovratnikom koji neodoljivo odišu retro šarmom. Moćno odevanje i nostalgija kombinuju se i u haljinama s predimenzioniranim puf rukavima s potpisom njujorškog brenda Batsheva, a koje dokazuju da je manje pokazivanja kože ponekad više.

Modeli sa visokim okovratnikom neodoljivo odišu retro šarmom.
Don Ashby / ShowBit / Profimedia