Radnje su preplavljene čizmama od brušene kože: Izabrali smo 10 najlepših za jesen 2024.

Ako tražite hit čizme od prevrnute/ brušene kože, obratite pažnju na našu listu!

Instagram

Iako nas do jeseni deli još nekoliko nedelja, ključni trendovi za predstojeći period već su se pojavili. Jedan od najistaknutijih svakako je brušena koža, koju ćemo ove sezone viđati svuda – od jakni i torbi do cipela. Pored antilop mokasina, koje su trenutno pravi hit, u kategoriji obuće svakako treba izdvojiti čizme od brušene kože, koje su ovih dana preplavile ponudu u prodavnicama.

Bez obzira na trendove, čizme od brušene kože redovno su omiljeni izbor modnih entuzijasta za suvo vreme i prelazne periode, ali i za letnje festivalske lookove. Ove sezone najčešće ih viđamo u kombinaciji sa lepršavim haljinama ili suknjama u „boho stilu“, ali i sa teksas komadima različitih dužina u skladu sa „western“ estetikom.

Što se dizajna tiče, najčešće su čizme u kaubojskom stilu, mada su novina nešto viši modeli koji dosežu do kolena. Tu su i bajkerske verzije ovog stila, kao i nešto klasičniji, elegantniji modeli sa šiljastim vrhom i malim potpeticama, najčešće u plisiranoj teksturi. Što se boja tiče, nećete pogrešiti sa standardnim bež ili „senf” nijansama, kao i sa bojom kamilje dlake, crnom ili čokoladno braon.

Modeli koje smo odabrali u nastavku mogu vam poslužiti kao inspiracija.