Ako tražite elegantnu, a opet udobnu alternativu patikama u prelaznom periodu, novi modeli mokasina svakako bi trebali biti na vašem "radaru". Kvalitetan par kožnih "loaferica" dodaće dozu ozbiljnosti i sofisticiranosti svakom dnevnom izgledu, od običnog T-shirta i farmerki do otmenih haljina, sakoa i suknji.

Mokasine su neizostavan deo garderobe fashionistica već nekoliko sezona, ali prošle jeseni smo videli veliki zaokret od "chunky" modela ka nešto decentnijim i ženstvenijim modelima. Ovaj trend se nastavlja i ove sezone, pa modnom ponudom i dalje dominiraju klasični modeli sa tankim i ravnim potpeticama. Uz neizostavne "horsebit" kopče u Gucci stilu, mokasine ove sezone krase i "boho" detalji poput zakovica i kićanki, a nećete pogrešiti ni sa bezvremenskim "penny" modelima.

mokasine za jesen 2024
reserved 

Kao što smo već pisali, veliki hit su mokasine od brušene kože, a viđamo i sve više "koledž" modela sa nabranim porubom i u duhu "grandpa core" estetike. Što se tiče boja, najpoželjniji su smeđi i bordo tonovi, ali nećete pogrešiti ni sa klasičnim crnim modelom ili kombinovanim varijantama sa kontrastnim detaljima. Ako tražite nešto upečatljivije, obratite pažnju na mokasine sa popularnim životinjskim uzorcima ili modele sa teksturom dlake ili krokodilske kože.