MOKASINE SU DOBILE SVOJU LETNJU VERZIJU: Prete da postanu veliki hit iako na prvu kod mnogih izazivaju čuđenje

Slip on mokasine za leto idealne su za sve žene koje su tokom hladnijih dana rado nosile mokasine

Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stajlinzima modnih influencserki poslednjih meseci neretko dominiraju trendi cipele jednostavne i ugodne poput baletanki. Reč je o letnjoj verziji mokasina koje su osvojile trendseterke.

Takozvane slip-on mokasine, kao kombinacija stajliš natikača i klasičnih cipela uspele su da zaintrigiraju veliki broj it devojaka, a za popularnost ove siluete obuće brojni vide krivca u italijanskom brendu Gucci.

Kada je dizajner Alessandro Michele na čelu Guccija predstavio slip-on verziju kultnih Horsebit cipela, modnoj javnosti nije dugo trebalo da prigrli njegov ‘izum’, a za njegovim primerom poveli su se brojni drugi brendovi poput Tod’s-a i JW Anderson.

Njihovo glavno obeležje je to da spreda izgledaju poput običnih mokasina, dok na zadnjoj strani u potpunosti su otvorene, poput papuča, pa se vrlo lako nose i kombiniju sa različitim odevnim komadima što svojim stajlinzima dokazuju modne zavisnice s Instagrama.

Ukoliko ste u potrazi za letnjom obućom, pogledajte u galeriji u nastavku teksta naše predloge za najlepše sandale koje će obeležiti leto pred nama:

Zara.com Najlepši modeli sandala za predstojeće leto