Neko bi rekao da s dolaskom toplog vremena, čak i tokom ovih kišnih prolećnih dana, trendseterke neće izlaziti iz mokasina, baletanki... ali ne. Baš kao i prošle godine, it devojke su izglasale patike za omiljeni tip obuće, naročito retro modele koje kombinuju uz sve iz ormara. 

No, nije nam promaklo, kako na ulicama gradova u Srbiji, tako i na Instagramima svetskih trendseterki da su posebno popularni modeli koji imaju jedan detalj u specifičnoj boji

Upravo se takve patike prve rasprodaju, i gotovo ih je nemoguće naći, nevezano koji je brend u pitanju. Ovako nešto ne čudi, jer se radi o patikama koje postaju nezamenjiv deo svakodnevnih outfita upravo zahvaljujući tom detalju. 

Metalik patike su glavni trend.
Instagram 

Reč je o modelima sa metalik, odnosno najčešće srebrnom bojom. I zaista, ako pogledate oko sebe, metalik nijanse već neko vreme vladaju modnom scenom, a u proteklom periodu, trendseterke su bile lude za srebrnim i zlatnim pantalonama, jaknama... 

Sada se dominacija ovakvih tonova svela na obuću, a naročito patike koje ne samo da izgledaju skupo, već se i lako kombinuju uz druge boje. 

Za razliku od klasičnih, belih patika, modeli sa ovakvim detaljima daleko su upečatljiviji, i daju celokupnoj kombinaciji poseban šmek.

Dakle, ukoliko ove godine želite da zasijate i zaista ostavite utisak sjajno stilizovane osobe, metalik tonovi definitivno treba da su vam na umu, naročito kada je reč o patikama.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Isabel Marant patike iz 2010 Tiktok/annabjorkjohansson_

Izvor: Wanted J. S.