Ponudu popularnih high street radnji preplavile su prve japanke i sandale, a već sada lako naziremo vodeće trendove sezone u ovoj kategoriji. Kada govorimo o japankama, očigledno je da ovog proleća i dalje dominiraju elegantni modeli na tankom đonu inspirisani legendarnim Hermes Oranom, a neki od omiljenih stilova ravnih sandala su se vratili u nove kolekcije.

Tako ćemo u narednim mesecima videti mnoge modele uniseks izgleda, kao što su glomazne "dad" sandale sa više traka slične Chanelovom bestseleru. Takođe, i dalje su veoma popularni ribarski modeli, sa kaiševima isprepletenim u obliku korpe, kakve je Prada popularizovala pre nekoliko sezona. Iako ovi modeli u početku mogu delovati grubo i gotovo muževno, videćete kako mogu savršeno da upotpune i najženstvenije komade.

Prve ravne sandale stigle su u prodavnice i ne zna se koje su lepše
Rawpixel Ltd. Sandale

Novi trend koji će imati važnu ulogu među letnjom i prolećnom obućom svakako je „boho šik”. Ova estetika je bila veoma popularna početkom 2010-ih, kada su je promovisale trendseterke poput Sijene Miler i sestara Olsen, a njen veliki povratak najavila je debitantska kolekcija Chemene Kamali za Kloi prikazana u februaru.

  „Boho šik” u kategoriji sandala podrazumeva dosta zemljanih tonova, brušene kože, pertlica i etno detalja, koji će se savršeno uklopiti uz delikatne i romantične modne kombinacije.

ZARA Ravne sandale za proleće 2024.

Bonus video

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom

   Izvor: Wanted A.N.