Gotovo da nema poznate ličnosti koje u protekle dve godine nismo videli u popularnim Adidas Samba patikama, čiji retro šarm i minimalistička estetika i ove sezone nastavljaju da dominiraju gradskim ulicama.

Manekenka Bela Hadid dugo je prozvana kao glavni krivac za opsednutost sveta mode megapopularnim 'Sambicama', koje su i dalje najtraženije u crnoj boji, sa karakterističnim belim prugama, sivim prednjim okvirom i udobnim niskim đonom.

Ali u međuvremenu, nemački modni gigant je oživeo i redizajnirao Sambe i niz novih modela, među kojima je teško izabrati najlepše.

Samba OG

Najprepoznatljiviji i najtraženiji model ostaje Samba OG, čija privlačnost leži u pristupačnoj ceni od oko 70 evra. Dolazi u crno-beloj boji, sa svetlim đonom od smeđe gume, a neutralan dizajn je savršen za svaku modnu kombinaciju.

Pored klasičnog dizajna, tu su i beli modeli sa zelenim prugama i obrnuto, koje najčešće biraju oni koji traže efektnu obuću koja će momentalno podići svaki stil.

Samba Classic

Veliki jezičak preko unutrašnjeg šava, koji se može nositi preko pertli, je detalj koji volite ili mrzite. Kao takvi, ne uživaju toliku popularnost, ali posebnu draž im daje činjenica da nisu poželjni svima i da ih ne možete videti na svakom koraku. Baš kao i njihov retro dizajn koji podseća na 90-te.

6 najsličnijih modela Adidas Samba patika
Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Samba XLG

Ako volite glomaznije modele, svideće vam se Adidas Samba XLG. U skladu sa 'blokecore' estetikom, koja favorizuje muške modele kao stvorene za fudbal, ove patike se mogu pohvaliti i istaknutim jezikom, ali i širim, upadljivim prugama. Dolaze u crnoj boji i odlična su alternativa klasičnim 'sambicama'.

Samba Decon

Sa prugama u istoj nijansi kao i ostatak patike, Samba Decon uživa status jednog od najelegantnijih modela. Zlatni detalji im dodatno laskaju i čine ih pogodnim za svečanije stajlinge. Razlikuju se i po odsustvu prepoznatljivog gumenog đona, koji je zamenjen crnom ili belom varijantom, a njihova dekonstruisana estetika pruža još veću fleksibilnost u nošenju i stilizovanju odevnih kombinacija.

Velo Samba

Velo Samba je nastala kao kombinacija klasičnih biciklističkih modela i urbanih patika, a rezultat je izuzetna udobnost i šik beli dizajn koji kombinuje meku i brušenu kožu i đon krem boje. Teško ćete pronaći modernije bele patike.

Samba Wales Boner

Dizajnerka Grejs Wales Boner isporučila je neke od najpoželjnijih modela u istoriji patika za Adidas. Od ušivenih jezika preko metalnih detalja do medaljona sa klinovima - jednostavno ne možete pogrešiti sa patikama stvorenim u ovoj saradnji!

Bonus video

Isabel Marant patike iz 2010 Tiktok/annabjorkjohansson_

Izvor: tportal.hr