Ugg čizme prešle su dugačak put do ultimativnog modnog trenda koji u svom cipelarniku ima svaka devojka koja drži do sebe. Vrhunac popularnosti dostigle su sredinom 2000-ih kada smo ih konstantno gledali na nogama Paris Hilton, Kejt Mos, Britni Spirs i Lindzi Lohan.

Ipak, planetarnu popularnost stekli su tek 2003. kada je Opra Vinfri izjavila da su ove čizme jedan od njenih 10 omiljenih komada. Brend je nakon toga počeo da beleži ogroman porast prodaje, koji je trajao godinama, ali nakon što su njihove čizme stekle kultni status, usledio je i ulazak u istoriju.

Međutim, u poslednjih nekoliko sezona polako se vraćaju u modu, a ove jeseni definitivno imaju svoj grandiozan comeback part 2 i trenutno svedočimo pravoj armiji influensera koji ponosno šetaju svoje Ugg čizme. Trenutno su najpopularniji Ultra Mini,Tasman i Tazz modeli u camel boji, mada nećete pogrešiti ni sa drugim modelima.

Upravo zahvaljujući modnim influenserima poslednjih nedelja imali smo priliku da otkrijemo novo lice starih dobrih uggsica za koje se pokazalo da odličnu funkcionišu sa aktuelnim trendovima, kao što su mini i maksi suknje, farmerke i blejzeri, kargo pantalone ili džemperi. Njihov klasični izgled pokazao se kao savršen početak svake odevne kombinacije, u koju ipak unose dozu vitage i cool vibea.