Iako se čini da su ove sezone zaboravljene usred velike popularnosti koju baletanke ponovo uživaju na modnoj sceni, mokasine odavno su poznate kao klasika u svetu obuće, kojoj se mnoge dame vraćaju dolaskom hladnijih meseci

Kao idealna alternativa baletankama i trendi patikama stižu mokasine. Ove must-have cipele najbolje opisuju takozvani preppy, odnosno štreberski stil odevanja, koji obično uživa svojih pet minuta slave u prvim nedeljama oktobra.

Điđi Hadid u mokasinama
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

O popularnosti koju mokasine i dalje imaju na modnoj sceni govori i podatak da najveće trendseterke nisu odustale od nošenja ni u letnjim mesecima, a kao i prethodnih sezona, mnogi brendovi su se pobrinuli da ne manjka verzija za svačiji ukus i stil na policama.

Kendal Džener
MESSIGOAL / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Elegantne mokasine sa ravnim đonom i ove sezone dominiraju nad glomaznim verzijama u duhu 90-ih, kao što je italijanska Prada ponovo postala aktuelna sa hit modelima iz linije Monolith.

mokasine.PNG
Instagram 

Na ovoj klasičnoj cipeli i dalje je najzastupljenija crna boja, ali postoje i verzije u bež nijansama, bordo crvene ili crno-bele verzije u duhu 50-ih. Predstavljaju svojevrstan mikro-trend sezone, kome poslednjih meseci gravitiraju mnoge fashionistice, a ove sezone ih u ponudi imaju svi najveći high street brendovi, a mi odabrali najtrendy modele iz Zare u nastavku.

ZARA Zara mokasine za jesen 2023

 Bonus video

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom