Euforično smo dočekali hladnije vreme i s tim u vezi brže bolje istražili kolekcije za jesen/zimu 2023, ali i Instagram feedove omiljenih nam modnih influenserki, ne bismo li se uverili koje ravne cipele će dominirati predstojećom sezonom. I da, jedan par posebno se izdvojio, te otišao na vrh naše liste želja.

U pitanju su baletanke, a verovatno nećete biti iznenađeni kada čujete da dotičan trend potiče od luksuzne marke The Row u vlasništvu sestara Olsen, poznatih po najpoželjnijoj minimalističnoj obući.

Međutim, baletanke koje se ove godine vraćaju na velika vrata nisu one na koje ste navikli do sada. U pitanju je zapravo model koji najviše podseća na one prave - koje nose balerine - sa najtanjim đonom i najmekšim materijalima - od kože do satena i pliša. Takođe, dominiraju pastelne, nežne boje, te pored udobnosti, pružaju i chic izgled.

Od Chanela, preko Todsa, do Miu Miu, ovaj par obuće i ove godine prednjači u ponudi najvećih modnih brendova.

Što se tiče kombinovanja, i tu su pravila nešto drugačija. Ne preporučuje se spajanje sa mini dužinama, već obrnuto - birajte maxi suknje, haljine, ili oversize pantalone.

 Bonus video

Mary Jane baletanke

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom