Kada govorimo o trendovima obuće za prelazne periode baletanke su definitivno prve koje nam padaju na pamet. Doduše, slobodno možemo reći da su ništa manje bile zastupljene i tokom leta, pogotovo neodoljivi satenski modeli u kojima smo se sve osećale poput pravih, pravcijatih balerina.

Svoju dominaciju nastavljaju i dalje, ali u potpuno novom ruhu, i ako je suditi po Instagram feed-u, trendseterke su već pronašle svoje omiljene i reč je o neodoljivom modelu sa kaiščićem, najčešće od somota. 

Mary Jane baletanke su, bez sumnje, od prošle godine jedan od najtraženijih modela, te ne čudi što su i dalje #1 među it devojkama, ali njihov povratak u nežnoj baršunastoj formi kupio nas je na prvi pogled, a outfita sa romantičnim ravnim cipelama ne možemo da se nagledamo. 

Baletanke sa kaiščićima fantastično izgledaju i sa farmericama i sa haljinama i suknjama, a u isti mah, dovoljno su elegantne za neke svečanije događaje, ali i dovoljno casual za posao ili đir po gradu. 

Pored velvet modela, takođe su traženi i klasični, kožni, potom lakovani, ali i modeli koji imaju nitne, kakav je nedavno ponela i naša najpoznatija influenserka Tamara Kalinić. 

Tamara Kalinić izabrala je model sa nitnama.
printscreeen/instagram/tamara 

Mi smo prelistali preodavnice omiljenih highstreet brendova i obradovaće vas činjenica da se već može naći pregršt različitih modela koji se uklapaju u svaki stil, te ne propustite da obradujete sebe prilikom sledećeg shoppinga i nabavite najlepši model "balerinki" koje smo videle u poslednjih par godina.

ZARA Pogledajte kakve sve baletanke sa kaiščićem možete naći u omiljenim highstreet radnjama.

A ukoliko vam zafali inspiracije kako da ih kombinujete, pogledajte još neke inspirativne primere it devojaka:

Bonus video:

Smart casual izdanje Ane Ivanović instagram/anaivanovic