Kada je reč o modelima obuće kada temperatura pređe trideseti podeok, ništa nije nije tako dobar izbor kao natikače

Ovakvi modeli papuča sve su popularniji iz sezone u sezonu, a jedan od onih koji je posebno na radaru trendseterki već par godina za redom su popularne Birkenstock.

Iako ih je uvek krasila doza udobnosti, tek nekoliko poslednjih sezona natikačama je dalo efektan izgled. Sada osvajaju modnu scenu svim mogućim nijansama i dezenima, i retko ko nema makar jedan ovakav model papuča. 

Interesantno je da su u prošlosti Birkenstock bile omražene jer su spadale u anatomsku "ružnu" obuću, međutim, stvari su se drastično promenile.

Zauzele su i svoje mesto na Instagram feedovima brojnih influencerki, a prilično suvereno su zauzele tron ljubiteljki minimalizma, funkcionalnih outfita, pa u konačnici i udobnosti.

Brend je u potpunosti revitaliziran te svake sezone izbacuje kolekcije s nekim od najvećih modnih kuća današnjice, dok istovremeno njihovi klasični modeli ne gube na popularnosti.

Ipak, ono što je mnogima odbojno kod Birkenstocka je njihova cena, te za klasične modele treba izdvojiti i preko 10.000 dinara, dok se gumene verzije za plažu mogu naći po ceni od 50-ak evra.

Zato smo prečešljali ponude brendova u nameri da pronađemo slične, i jeftinije modele koji vas neće izneveriti,  a u galeriji u nastavku "dupes" popularnih Birkenstock papuča.

scholl Pogledajte naš izbor papuča koje su alternative popularnom Birkenstocku.

Bonus video:

Zara sandale Tiktok/thelucasfamily/ish_hii