"Tašni i cipela nikada dosta", definitivno je mantra kojom se vode mnoge trendseterke. I zaista, ništa tako ne podigne outfit kao dobar odabir obuće i aksesoara. No, za "skup" look nije vam uvek potrebno da posegnete za najskupljim modelom cipela u radnji. 

Veoma često će se desiti da isti efekat dobijete i sa cipelama/sandalama/papučama koje zapravo ne koštaju mnogom ali tako izgledaju, kao što je slučaj sa popularnim Hermes papučama koje su i ove godine na listi najtraženijih. 

Međutim, umesto da izdvojite od 800 do gotovo dve hiljade evra za pomenuti model, možete pazariti "kopiju" koju je izbacila Zara, H&M ili neki drugi highstreet brend, a da ne govorimo o random radnjicama u gradu, u kojima tek postoji izbor u svim bojama i dezenima.

Mi smo izdvojili modele koji će definitivno biti "must" ovog leta, a koje lako možete kupiti na svakom koraku za veoma malo novca, a koji će izgledati skupo i luskuzno i biti pravi dodatak vašem summer look-u.

Meke baletanke

Meke baletanke, pogotovo od satena, jedne su od najtraženijih modela ovog leta.

Međutim, umesto kultinih MiuMiu lako ćete pronaći alternativu kako u Zari, tako i u drugim highstreet prodavnicama. A nevezano koliko ste ih platili, uvek će izgledati skupo.

ZARA, STRADIVARIUS Baletanke dostupne u Zara, Bershka, Stradivarius i Pull&Bear radnjama.

Zatvorene papuče sa cirkonima

Još jedan model koji će uvek izgledati dobro, nevezano da li ste kupili dizajnerski model ili u nekoj random prodavnici. Mules, odnosno zatvorene papuče, pogotovo kada su sa dodacima poput cirkona, mašni i slično, uvek će izgledati dobro, i u trenu će podići svaki outfit.

Slingback cipele

Klasične cipele sa kaiščićem pozadi model je koji svaka žena od stila treba da ima u svom ormaru, a izgledaće dobro i sa haljinama i sa odelima, čak i ako birate one sa nižom petom, ili pak potpuno ravne. 

"Natikače"

Klasične papuče bez ukrasa, sa debljom blok petom mogu se naći od skaja i veštačke kože za veoma malo novca, a uvek izgledaju skupo i elegantno. 

Klasične sandale sa kaiščićima

Ovako nešto nikada neće izaći iz mode, te možete biti sigurni da će klasične sandale sa 2 ili više kaiščića uvek biti dobra investicija. Jedino je bitno da odaberete model koji će vašu nogu dodatno izdužiti, a ne skratiti, i sa stabilnom petom koja će vam biti udobna za nošenje.

Ravne sandale sa kaiščićima

Sandale poput "rimljanki" ili "gladijatorki" nikada neće izaći iz mode, a nevezano da li birate ovakav model ili klasične ravne, samo je bitno da kaiščići budu deblji, jer im to daje na "skupoći". 

Espadrile

Klasične espadrile sa punom petom jedan su od omiljenih modela i princeze Kejt Midlton, te je jasno da ove bezvremene cipele i te kako mogu da izgledaju skupo i elegantno. 

Bonus video:

Zara sandale Tiktok/thelucasfamily/ish_hii