Kada je reč o letnjoj obući, ovog leta teško da postoji popularnija od Hermesovih "ružnih" daddy modela papuča koje su potpuno zaludele trendseterke. 

Dovoljno je da malo prelistate Instagram da bi videli model koji preti da zaseni i prvobitno popularni Oran. It devojke nose ih uz sve - odela, haljine, na plažu, u grad... 

Glavna karakteristika ovog modela, koji obožavaju svetske trendseterke, među kojima je i naša Tamara Kalinić, jeste upravo njihova sposobnost kombinovanja dva vrlo različita stila u istoj cipeli.

Ova ih je formula učinila savršenim dodatkom za svaki look, bio on casual ili elegantniji, te ih je smestila tačno na pola puta između ležernih sandala i onih elegantnijih. Uz to, recenzije navode kako su Chypre vrlo udobne zahvaljujući njihovom pojačanom đonu, te mekom kožnom kaišićima.

Ipak, "mana" im je cena zbog čega su ove papuče zaista samo za one sa dubokim džepom. Određeni modeli mogu se naći po ceni od oko 750 dolara, dok pojedine boje idu i preko 1.500 evra. 

No kako to obično biva kada neki highend brend izbaci model koji postane popularan, i highstreet brendovi dobiju "alternativu".

Tako su, primera radi, modeli inspirisani Oranom proteklih godina mogli da se nađu u gotovo svakoj letnjoj kolekciji high street brendova, te ne treba da čudi što se već pojavila i "alternativa" popularnog Chypre.

U H&M-u smo pronašli dve različite varijante - belu i narandžastu, a i cena im je trenutno snižena, te ih umesto sada možete pazariti za 19,99 evra, dok im je regularna cena 25,99 evra.

U Hm-u se može naći alternativa Hermesu.
hm.com 

U Hm-u alternativa Hermesovim papučama može se naći u narandžastoj ali i u beloj boji.
hm.com 

Izvor: Fashion.hr