Kada se spremate za more, jedan od ključnih modela obuće koje morate spakovati u svoj kofer su papuče za plažu. Uostalom, sigurni smo da ne želite da uništite svoj omiljeni par natikača kamenčićima i slanom vodom?

No, to ne znači da čak i u papučama za plažu ne možete izgledati stylish. Naprotiv. Ove godine u ponudi highstreet prodavnica je više nego širok izbor papuča koje su podjednako trendi kako za odmaranje kraj mora, bazena ili reke, tako i za đir po gradu.

Šta je bitno kad birate papuče za plažu?

Pre svega bitno je da su udobne i praktične, ne želite da se saplićete u pesku ili da vam se kaišići usecaju u kožu dok brčkate noge u plićaku ili da im treba ceo dan da se osuše. Tu su i materijali – sigurno na plažu nećete ići u krznenim papučama, niti ćete pristati na materijale koji će se posle jednog letovanja raspasti.

Na kraju, tu je uvek upletena i moda, a srećom, današnji trendovi podrazumevaju dosta dobar spoj udobnosti, kvaliteta i atraktivnosti dizajna i aktuelnih boja lako uklopivih sa ostatkom vašeg letnjeg garderobera.

Tako su, primera radi, natikače jedne od modela koje dame najčešće biraju. Izgledaju dobro i za plažu i za grad, samo vodite računa kod kožnih modela kako ih ne biste pohabali kamenčićima.

Jedan od dobrih primera su Hermes Chypre, koje su naslednice klasičnog Orana koji je vladao prošle sezone. Trendseterke su zaluđene modelom koji nose i na plažu i u grad, a jedina mana im je cena koja nije mala, te je za njih potrebno izdvojiti oko 750 dolara, dok pojedine boje idu i preko 1.500 evra. 

Srećom, postoje i brojne jeftinije alternative. Tako smo u H&M-u pronašli dve različite varijante - belu i narandžastu, a i cena im je trenutno snižena, te ih umesto sada možete pazariti za 19,99 evra, dok im je regularna cena 25,99 evra.

hm papuče su sjajna alternativa hermesovim.
hm.com 

Ne smemo zaboraviti ni natikače sa platformom, kao i japanke sa platformom koje se vraćaju na velika vrata.

Takođe, sve su popularnije i klasične japanke, od kože ili slično koje osim što su veoma udobne, fantastično se kombinuju uz svaki stil i izgledaju zaista neodoljivo.

Takođe, full gumene papuče vratile su se na velika vrata, a osim što su lepe, ujedno su i praktične, pogotovo za one edgy letnje autfite na koje niko ne može ostati ravnodušan.

Pored navedenih modela, bitno je da podsetimo i na vanvremenski Birkenstock klasik, koji se takođe vratio na velika vrata i koji sada možete naći bukvalno u svim bojama.

A koje još papuče za plažu će se nositi ovog leta pogledajte u galeriji u nastavku teksta.

ZARA Pogledajte naš izbor papuča koje možete nositi i na plažu i u grad.

Bonus video:

Svetlucave cipele koje su viralne na mrežama i u kojima noga izgleda tako wow TikTok/syedassb/xxhks