Ako je nešto vanvremensko kada su u pitanju patike, onda je to svakako kultni model brenda Converse, Chuck Tailor All Star, koji je svoj sadašnji dizajn dobio pre tačno 101 godinu, a nastao je pet godina ranije.
Patike prepoznatljivog dizajna ne gube na popularnosti iz sezone u sezonu, uprkos nebrojenim novim modelima koji tek stižu na modnu scenu.

Starke su klasik koji volimo i ovog proleća.
Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ne mogu im odoleti čak ni poznate fashion devojke, pa smo videli da u kul outfitima mnogih poznatih trendseterki, od Paris Hilton, koja je kombinovala kratke starke sa upečatljivom bundom sa leopard printom, do Kaje Gerber, koja najradije nosi duboki model.

Kaja Gerber nosi bele duboke starke.
Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Glumice Ema Roberts, Lusi Hejl i Lejdi Gaga, koje su ih nosile sa iscepanim farmerkama i majicom na nedavnoj dodeli Oskara, obožavateljke su starki. Moć starki: jednostavan, ali veoma moderan stajling na najbolji način pokazuje svestranost ovog cool modela.

U svakom slučaju, ovaj model patika je svestran i bezvremenski, pa ako niste fascinirani najnovijim trendovima sa starim damama, jednostavno ne možete pogrešiti. Odgovaraju svima bez obzira na godine i često ih nose i pedeset plus modna ikona Karmen Gimeno.

Iako su ih proslavili košarkaši, kultne patike su vremenom prešle iz subkulturnih grupa na modnu scenu i sada su omiljene patike mnogih generacija. I dok trendovi dolaze i odlaze, oni su konstanta u našim ormarima. Pored toga, đonovi su redizajnirani u poslednjih nekoliko godina i sada su postali mnogo udobniji za nošenje.

Danas su ove uniseks patike, definisane belim đonom i zvezdicom na zglobu, pa ako tražite prolećne patike koje neće tek tako nestati sa modne scene, starke vas neće izneveriti.

Veronesi /=\ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Kako slavne dame nose kultne patike