Uz farmerke, plisiranu suknju, šik haljinu ili kratke pantalone, patike su uvek dobar odabir. I kao što je slučaj s brojnim komadima, trendovi po pitanju patika pojavljuju se i nestaju s godišnjim dobima i aktualnim trendovima.

Iako ‘tatine’ patike i dalje imaju svetlu budućnost, poslednjih meseci u prvi plan stigli su retro modeli. Minimalističkih linija i vintage šarma, kultni modeli Samba i Gazelle brenda Adidas ponovo uživaju pet minuta slave zahvaljujući slavnim predvodnicama trendova na čelu s američkom it devojkom Belom Hadid.

Nema sumnje da ćemo u novoj kalendarskoj godini svedočiti još većoj popularnosti navedenih modela. S druge strane ljubitelji bezvremenskih belih patika neće biti izostavljeni jer će kultni modeli s potpisom omiljenih brendova iduće godine i dalje predstavljati neizostavan komad u ormaru.

Retro patike

Obožavane od strane slavnih trendseterki poput Bele Hadid, Emili Ratjkovski i Kendal Džener, retro patike idu uz sve stilove i s lakoćom se prilagođavaju različitim odevnim kombinacijama.

Patike za planinarenje

Patike namenjene aktivnostima u prirodi u narednim mesecima sve češće ćemo viđati na gradskim ulicama. Potvrđuje to popularnost koju u modnim krugovima imaju planinarske cipele brenda Salomon koje se poslednjih meseci ne prestaju viđati na stopalima slavnih trendseterki.

Patike New Balance 550

I ovde imamo posla sa patikama koje su 2022. godine postigla veliki uspeh. Model 550 iz New Balancea trebao bi nastaviti svoj uspon i 2023. godine, i to s dobrim razlogom! Kao zlatna sredina između retro stila i sportske estetike, ovaj model beleži veliki uspeh kod it devojaka.

Slažući se podjednako dobro s predimenzioniranim odelom s pantalonama, kao i s traper suknjom, 550 zamenjuje tradicionalnije modele patika poput Adidasovog proslavljenog modela Stan Smitha ili Nike Air Force.

Patike za 2023 čija popularnost samo raste
Laurent Vu / Sipa Press / Profimedia 

Nama patike brenda Chloé

Malo otmeniji model, ali I nešto skuplji, onaj je s potpisom modne kuće Chloé čijim čarima nisu odolele slavne osobe s najviše stila poput Kejti Holms. Slavna glumica poslednjih meseci ne skida model Nama koji prate sve njene lagane i chic stajlinge na ulicama Njujorka.

Gorni deo patika uukršen je šarenim prošivima po celoj dužini, a modelu Nama francuske modne kuće prognozira se rast popularnost u narednim mesecima.