Čizme su statement komad zimske garderobe. Iako je izbora i modela jako puno, mnoge it devojke 'padaju' na tačno određen model. Nema sumnje, čizme brenda Khaite su jedne od najomiljenijih i najtraženijih, a iskusne obožavateljke mode mogu ih prepoznati s poprilične udaljenosti.

Osnivačica Khaitea, Catherine Holstein ima jasnu viziju ko je njen kupac.

"Ta nezavisna, u stilu prave Njujorčanke, snažna, ne napadna žena - za nju dizajniram", rekla je na svojoj reviji za proleće/leto 2023. u junu.

Takav pristup i jasno definisan cilj doneli su joj legiju slavnih klijenata koji žive za Holsteinove setove od kašmira, opušteno ležerne torbe i dodatke optočene kristalima – kao što se moglo videti Rijani, koja je početkom ovog meseca nosila onu upečatljivu svetlucavu košulju, odgovarajuće pantalone i ukrašenu torbu.

Kejti Holms u Khaite čizmice
Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Još jedan apsolutni pogodak među vernim obožavateljima Khaitea su čizme. Bezvremenski modeli ovog bredna, koji baš kao i njegove skulpturalne mokasine i Mary Jane cipele pružaju praktičnost, ali i tako željenu dozu stila.

Inače, Kejti Holms obožava Khaite čizmice i kombinuje ih u raznim izdanjima.

"Klijentkinje ovog brenda traže čizmu koje ostavljaju utisak, ali nude i preko potrebnu udobnost. Ona zna ko su i što žele", rekla je Catherine Holstein za britansko izdanje Voguea.

Dizajnerka nastavlja:

"Savršena čizma kombinacija je stila i lakoće nošenja", dodajući kako je oduvek smatrala vrlo važnim kupcima osigurati garderobu koja ih pokriva od glave do pete. Liniju obuće predstavila je u kolekciji za jesen/zimu 2019), a uspeh je bi neverovatan.

"Odaziv kupaca je od tada bio veći nego što smo se mogli nadati", kaže dizajnerka. Zaista, neke od najuticajnijih modnih žena i 'it' devojki na svetu - Bella Hadid i Emily Ratajkowski su među njima – imaju Khaite čizme u svojim ormarima.

Khaite čizme proizvode se u Italiji, uz korišćenje materijale iz najboljih krojačkih radnji koje ta zemlja može ponuditi, ističe Holstein. Među najprodavanijim i najtraženijim modelima su Dallas, Davis i Arizona čizme, sve nazvane po američkim gradovima i državama.

Svi bestseller modeli imaju uske četvrtaste vrhove i uglastu petu, obeležja koje je Catherine Holstein učinila svojevrsnim potpisom svog brenda.

"Khaite čizme možete uočiti bilo gde zahvaljujući tim suptilnim detaljima i oštrim linijama", oduševljeno kaže dizajnerka.

"Ovo su tipovi stilova koje naši kupci žele da nose, a koji su jedinstveni za nas - kombinacija dizajna i udobnosti doprinosi uspehu ne samo ovih stilova, već i kolekcije obuće u celini", objašnjava.

Kao praktična dizajnerka, Holstein sama testira Khaite cipele Khaite i kaže da je Hooper, minimalistički model kaubojskih čizama, njen trenutačni favorit.

Ali, treba baš uvek prikloniti se klasici, ponekad sebi treba dati oduška. Pa tako Khaiteova šefica ističe novolansiranu verziju Davis čizama s raspršenim kristalima, koje su savršene za praznične stajlinge.