Čizme su statement komad zimske garderobe. Iako postoji mnogo izbora i modela, mnogi modni diktatori i 'it' devojke 'padaju' na određeni model. Nema sumnje, čizme brenda Khaite su jedne od najomiljenijih i najtraženijih ove sezone, a iskusni ljubitelji mode mogu ih prepoznati sa poprilične udaljenosti.

Osnivačica Khaite-a, Ketrin Holstejn ima jasnu viziju o tome ko je njen idealan kupac. „Nezavisna, prava Njujorčanka, snažna, neagresivna žena – za nju dizajniram“, rekla je na svojoj reviji za proleće/leto 2023. u septembru.

Bela Hadid nosi Khaite čizme.
T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Zaista, neke od najuticajnijih fashion žena i 'it' devojaka na svetu - među njima su i Bela Hadid i Emili Ratajkovski - imaju Khaite čizme u svojim ormarima.

Takav pristup i jasno definisan cilj doneli su joj more slavnih klijenatkinja koje žive za njene setove od kašmira, ležerne torbe i dodatke ukrašene kristalima – kao što se moglo videti na Rijani, koja je ranije ovog meseca nosila upečatljivu svetlucavu košulju, odgovarajuće pantalone i torbu.

Još jedan apsolutni hit među vernim fanovima Khaitea su, naravno, čizme. Bezvremenski modeli ovog brenda, koji, baš kao i njegove skulpturalne mokasine i cipele Mary Jane, pružaju praktičnost, ali i željenu dozu stila.

„Klijenti ovog brenda traže čizme koje ostavljaju utisak, ali i pružaju preko potrebnu udobnost. Ona zna ko su i šta žele", rekla je Ketrin Holstejn za britanski Vogue.

Khaite čizme se proizvode u Italiji, koristeći materijale iz najboljih kožara koje ta zemlja ima u ponudi, ističe Holstejn. Među najprodavanijim i najtraženijim modelima su čizme Dallas, Davis i Arizona, sve nazvane po američkim gradovima i državama.

Svi bestseler modeli imaju uske četvrtaste vrhove i uglastu potpeticu, obeležja koje je Ketrin učinila svojevrsnim potpisom svog brenda.

„Khaite čizme možete uočiti bilo gde zahvaljujući tim suptilnim detaljima i oštrim linijama“, kaže dizajnerka pa dodaje: „Ovo su tipovi stilova koje naši kupci žele da nose, a koji su jedinstveni za nas – kombinacija dizajna i udobnosti doprinosi uspehu ne samo ovih stilova, već i kolekcije obuće uopšte“, objašnjava on.

Kao praktična dizajnerka, Ketrin sama testira Khaite cipele i kaže da je Hooper, minimalistički model kaubojskih čizama, njen trenutni favorit.

Ipak, ne treba se uvek držati klasike, ponekad treba dati svom stilu oduška. Tako Khaiteova šefica ističe novolansiranu verziju Davis čizama sa raspršenim kristalima, koje su savršene za praznične stajlinge.